vrijdag 13 september 2013

Roots of Heaven verdient meer publiek

Het is veel te rustig vanavond op het derde Roots of Heaven festival in de Q-Bus in Leiden. Maar Glossy Jesus opent de avond na een gedwongen stop van vier maanden overtuigend met veel nummers van hun vijfde cd The Hunt. Cider for Breakfast, September en Heat & The Cold War maken indruk. Van singer-songwriters naar complete band is een interessante overstap.
Tweede band is The Blind Willies uit San Francisco, Americana met een vleug klezmer. Interessant is de bezetting met onder andere prominente rollen voor cello en trompet. Ze spelen vooral eigen nummers maar ook een eigen versie van In The Pines van The Triffids. Prachtig nummer en al de tweede keer deze zomer in Leiden gehoord. De avond kan al niet meer stuk.
Derde band van de avond is het Belgische TMGS, ooit begonnen als surf and spaghetti-western band, tegenwoordig een meer pop-rock band met veel country invloeden. Derde topband vanavond, maar het publiek laat het een beetje afweten en dat is jammer want ze missen hier toch echt iets heel moois. Misschien speelt de overvolle agenda komende zaterdag en zondag het festival parten, maar hou het vierde Roots of Heaven festival in de Q-Bus in de gaten.

LINKS:
Glossy Jesus
Blind Willies
TMGS
Q-Bus

Geen opmerkingen: