zaterdag 7 september 2013

Gelukig in Leiden

Vandaag en morgen strijkt de Geluksroute weer in Leiden neer, maar eerst na de (veel te lange) zomerstop weer naar de Sleutelstad studio voor Cultuur071 op de radio. En met live muziek van Rémon Beeftink in de rubriek Talent071. In totaal zingt hij drie van zijn altijd weer prachtige liedjes. En hij vertelt over waar hij allemaal mee bezig is op dit moment, dus die zien we hier binnenkort nog wel weer terug.
Dan door naar de Plato waar een in-store optreden van Automatic Sam is. Leuke garage rock die eigenlijk veel meerstemmig zingt, maar met slechts één microfoon komt dat alleen bij de ingetogener nummers tot zijn recht. Toch een boeiend half uurtje dat laat horen waar de nieuwe cd Sonic Whip voor staat.
Dan eindelijk tijd voor de Geluksroute die dit jaar voor de tweede keer in Leiden gehouden wordt. Vorig jaar een succes en nu dus groter en veelzijdiger terug. Buiten op het Burchtplein is een informatiepunt en in de tuinzaal van De Burcht is een intuïtief geluksconcert met stem en Afrikaanse harp (Goni) door Dymphi Adriaanse. Heel intiem, heel puur, heel bijzonder! Daar wordt je inderdaad gelukkig van. Morgen meer Geluksroute.
Want in De Twee Spieghels is een optreden van de oude rotten Burton Green (toetsen) en Roberto Haliffi (drums) die drie geweldige sets spelen met muziek van Monk tot Klezmer en van John McLaughlin tot eigen werk. Veel ervaring en veel spelplezier maken een mens ook hier gelukkig!

LINKS:
Rémon Beeftink
Sleutelstad
Automatic Sam
Plato
Dymphi Adriaanse
GeluksRoute
Burton Green
Roberto Haliffi
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: