zondag 15 september 2013

Kunst in de Stal, Theatercafé en Iman Spaargaren sluiten dit doldwaze weekend in Leiden af

Na een overdosis live muziek en andere cultuur gisteren gaat het vandaag weer gewoon door in Leiden. Te beginnen met Kunst in de Stal in en rond de kinderboerderij in de Merenwijk. Leuk festival met heel veel kinderactiviteiten, een kunst- en natuurmarkt, theater, ponyrijden én Muziek in de Wei. Als eerste staan er de Happy Acorns, geen onbekenden inmiddels, met hun vrolijke mix van Americana en traditionele folk.
Judith Mesker ('mijn band kon vandaag niet, dus daarom speel ik solo') speelt hang en dat klinkt een beetje als steeldrum maar dan ingetogener. En ze zingt prachtig erbij. Slechts één nummer, ze vormt een soort pauze optreden en komt later nog terug.
De volgende groep is Outspoken, ook geen onbekenden in het Leidse. Een zingend trio dat soms met gitaar en soms a capella zingt, prachtig driestemmig weer! Alle optredens duren een half uur en de ombouw duurt een kwartier, en met een pauzenummer tijdens die ombouw is het een leuk en vlot festival.
Het leuke aan Kunst in de Stal/Muziek in de Wei is dat het een platform biedt aan voornamelijk jong muziektalent (grotendeels) uit de Merenwijk. Zo ook de groep Walking Forest Machine die al een paar keer in De Twee Spieghels stond met hun fusion hiphop. Worden met elk optreden beter!
Slotact is de coverband Wanted, stonden hier vorig jaar ook al. Mooie voetjes van de vloer afsluiter van alweer deze derde editie van Kunst in de Stal. En gelukkig zat het weer mee, af en toe een zonnetje en helemaal droog.
Volgende halte is Scheltema voor het maandelijkse theatercafé dat weer terug is na de zomerstop. Eerste helft gemist, maar net op tijd voor het optreden van stadsdichter Jaap Montagne.
Het slot van het theatercafé is een optreden van singer-songwriter Evelien Schreuder. Pas 16 jaar, maar ze maakt echt mooie muziek en zingt het geweldig. Enig puntje van kritiek is de onderwerpkeuze, allemaal liefdesliedjes, wel passend bij haar leeftijd, maar dat mag wel wat breder, ach, dat zal met de jaren wel komen .
En verder dus weer naar De Twee Spieghels voor het optreden van het Iman Spaargaren trio met gitarist Paul Dijkman en bassist. Twee mooie sets gezien met heerlijke bebop. Prima manier om een doldwaas superweekend in Leiden af te sluiten!

LINKS:
Happy Acorns
Kunst in de Stal
Jaap Montagne
Theatercafe
Iman Spaargaren
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: