zaterdag 21 september 2013

Prachtige tentoonstelling UTOPIA geopend in De Lakenhal

Beetje laat in De Twee Spieghels vandaag, maar ja, Kris Berry & Perquisite waren live op de radio bij het TROS Muziekcafé, dat wil je na donderdag toch wel even horen. Dus alleen de laatste set gezien van het Alban Claret kwartet met Mathieu Bellon (sax), Pauls Pokratnieks (drums) en Giovanni Bermudez (bas).
Alban al vaker gezien, maar meestal met trio, nu dus een compleet andere samenstelling. De play-list wordt ad hoc gemaakt, dus de pauzes tussen de nummers zijn soms wat lang, maar de muziek klinkt uitstekend.
Deze barpianist deed onlangs nog mee aan het Gouden Pet Concours, heeft blijkbaar de smaak te pakken en speelt de hele middag al her en der in het centrum van Leiden. Hier op de brug tussen V&D en Hoogstraat.
Maar hoogtepunt vandaag is de opening van de tentoonstelling UTOPIA 1900-1940, visies op een Nieuwe Wereld in De Lakenhal. Heel divers en heel bijzonder wat hier allemaal te zien is op het gebied van kunst, mode, architectuur en nog veel meer. Het ontwerp voor het Volkstheater in het Vondelpark van architect Wijdeveld is wel bekend, maar deze maquette werpt er toch een nieuw licht op ;-)
De meer dan 700 bezoekers worden ook nog eens getrakteerd op performances door hoornist Morris Kliphuis die reageert op én de strijd aangaat op de tweede verdieping met een film. Hoe verdeel je de aandacht tussen oog en oor?
Fields of Wonder heeft in de dansperformance af te rekenen met die zelfde film, maar omdat beiden een item voor de ogen zijn gaat het iets beter op de eerste verdieping. Maar het blijft gewoon een reuze gezellige maar rommelige receptie, aandacht voor de live artiesten is helaas minimaal.
Voor zijn tweede entre-act is Morris Kliphuis verhuist naar de begane grond. Betere locatie, maar toch nog niet optimaal. Hij schitterde donderdag nog bij Kris Berry & Perquisite in de Melkweg, nu heeft hij een rol als figurant. Over een paar weken de herkansing als hij op 3 november speelt op de Leidse Salon, óók in De Lakenhal!

LINKS:
Alban Claret
De Twee Spieghels
Morris Kliphuis
Fields of Wonder
De Lakenhal

Geen opmerkingen: