zondag 29 september 2013

Van hot naar her

Vandaag de tweede dag van de Kunstroute Leiden, om te beginnen bij Livehouse waar Anjet van Linge haar Ik Ben Een Woord exposeert. 100 woorden, uitgehakt in steen, is een indrukwekkend gezicht. Ze zijn nog één keer samen te zien tijdens de Museumnacht in Delft op 25 oktober, daarna gaan ze elk huns weegs. Heeft niets met muziek te maken, alhoewel STIL natuurlijk het tegenovergestelde van muziek kan zijn.
Verder ook nog even langs bij de OPEN|Makers, aan de Aalmarkt én op de nieuwe locatie op Breestraat 48. Er is nog veel meer te zien op de Kunstroute, maar inmiddels is het weer tijd voor muziek.
Want het is weer Verrassend Winkel Weekend met als thema Mode & Muziek en bij Douglas speelt Rémon Beeftink met zijn hele band. Al vaker solo gezien, maar dit is toch weer anders. Dezelfde liedjes in een volle bezetting. Mooi hoor! Geen drumstel overigens, ook geen cahon, nee de drums komen uit een iPad. Zal vast een app zijn.
Bij Via Mio staat Swing Lo weer een leuke akoestische set te spelen, geen onbekenden, maar altijd de moeite waard.
En dan weer als de donder naar Scheltema voor de cd presentatie van het Rotterdamse duo Sommerhus. Voor de pauze spelen ze oudere nummers die ze vroeger met een hele band speelden en nu helemaal zijn ontdaan van alle franje. Na de pauze spelen ze integraal de nieuwe cd en dat is genieten. Het is De Nieuwe Stilte en onversterkt spelen ze de zaal doodstil! Prachtig weer. En STIL is dus toch niet helemaal het tegenovergestelde van muziek, het kan ook samengaan.
Na afloop nog het sluitstuk van het Verrassend Winkel Weekend meenemen, een instore bij Velvet van All Comes Down. Normaal is het een kwartet, maar instores doen zangeres Zjantal Ypma en gitarist/zanger Erik Fridzema het als duo. Stevige indie rock met stoner verleden vertalen naar een bijna akoestische set is knap en helemaal geslaagd. 2 oktober is de complete band te zien bij De WW.
Ondanks alle drukte in de stad is er in de aanloop naar 3 October ook nog eens Jazz bij de Burcht met dit jaar Licks & Brains, altijd goed!
Maar voor de laatste noten vandaag naar De Twee Spieghels voor het Raf Vertessen quartet. Met Bruno Van der Haegen (sax), Loran Witteveen (piano) en Marco Zenini (bas) spelen ze een (tweede) set met nummers van Thelonious Monk en een derde set met diverse jazz standards. Lekker boppen om dan toch weer te eindigen bij Monk. Mooi slot van alweer een overvol weekend.

LINKS:
Anjet van Linge
Kunstroute
Rémon Beeftink
Swing Lo
Sommerhus
Scheltema
All Comes Down
Velvet
Verrassend Winkel Weekend
Licks & Brains
Raf Vertessen
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: