zondag 22 september 2013

Dagje vol variatie

Vandaag eens héél vroeg naar de muziek voor een harp en poëzie ochtend in de kapel van het Diakonessenhuis in Leiden. Harpiste Sabine Meijers zorgt voor de muzikale invulling en het repertoire bestaat uit klassieke stukken van onder andere Debussy en Flothuis. Maar Sabine is ook mede-oprichtster van de Dutch Jazz Harp Foundation en dus speelt ze als toegift nog een stuk Flamenco-jazz. Dat belooft wat voor de Jazz Harp Academy van 11 tot 13 oktober in Leiden!
Door naar Scheltema voor de Quite Quiet middag met weer twee singer-songwriters. Allereerst Daniel Versteegh die solo een half uur nummers speelt van zijn cd Metanoia. Eerder dit jaar nog gezien in Haarlem met een complete band, maar onder ons gezegd en gezwegen, eigenlijk is dit de essentie van zijn liedjes, heel mooi.
Lang gekoesterde wens van Quite Quiet was om Awkward I eens hier op het podium te zetten en vandaag is het eindelijk zover. Was natuurlijk al vaker in Leiden, vorig jaar bij StuKaFest en dit jaar in het LVC als voorprogramma bij Bettie Serveert, maar nu echt helemaal solo met nummers van zijn eerste twee cd's, een paar nieuwe nummers en als afsluiting Mother's Last Words To Her Son, de enige maar wel immer indrukwekkende cover. Over de oeh's en ah's zullen we het verder niet hebben, gewoon heerlijk optreden in een gelukkig helemaal vol Scheltema!
Er zijn vandaag wel tien concerten in Leiden, dat gaat dus nooit lukken om ze allemaal te bezoeken. Maar goed, afsluiten met Ruth Geerse en Jeen Rabs in De Twee Spieghels is echt niet verkeerd. Mooie zang en prima gitaarspel van dit duo, met vooral standards als Love For Sale, Summertime, Libertango (beter bekend als I've Seen That Face Before van Grace Jones) en als afsluiter Don't Get Around Much Anymore.
Dagje vol variatie weer in Leiden en dan toch nog zeven optredens gemist. Het kan hier niet op! En maandag is Jeen hier weer, dan met een Braziliaanse jamsessie.

LINKS:
Sabine Meijers
Diaconessenhuis
Daniel Versteegh
Awkward I
Quite Quiet
Scheltema
Ruth Geerse
Jeen Rabs
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: