zondag 23 juni 2013

Nóg meer prachtige singer-songwriters dit weekend en dan nog wat funk en blues

Twee weken geleden waren ze ook al in Leiden bij Peel Slowly And See 2, nu, in kleinere bezetting, spelen ze twee sets op de laatste Quite Quiet van het seizoen. Wolf in Loveland is een prima indie-folk-rock band uit Rotterdam en ook met z'n vieren doen ze het uitstekend. De eerste set spelen ze vooral werk van hun eerste cd, in de tweede juist veel nieuwe nummers en ook dat klinkt uitstekend!
De tweede groep is Nancy Brick uit Gouda, het verstilde duo dat de mooiste liedjes laat horen. Het lijkt wel of ze ieder optreden kleiner, zachter en langzamer gaan spelen, betoverende muziek. Het publiek hangt in elk geval aan hun lippen!
In september komt Quite Quiet weer terug in Scheltema en na dit eerste (korte) seizoen belooft dat vast weer veel moois.
Na al die prachtige en totaal verschillende singer-songwriters vandaag en gisteren met een flinke tussenpauze toch nog even langs bij De Twee Spieghels voor een optreden van de Kjelt Ostendorf Band. Opzwepende funk, soul en blues, het is weer heel wat anders. Met onder andere Ewald Ebing op toetsen en zang en Marc Jansen op gitaar en zang.
Op het eind van de avond nog even langs 't Praethuys voor de laatste set van Men in Blues met vandaag Robbie Carree, Chris Koenen, Lenny Bouman en Harm van Sleen. Mooiste nieuws van de dag is natuurlijk dat Aad van Pijlen er vanavond ook even bij was, nu nog als toehoorder, hopelijk snel weer op het podium!

LINKS:
Wolf in Loveland
Nancy Brick
Quite Quiet
Scheltema
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: