donderdag 20 juni 2013

Vierde fijne StadsZomerNachtDroom en ook daarna nog veel live muziek in Leiden

De vierde StadsZomerNachtDroom van het Stadslab wordt dit jaar gehouden in Theater Ins Blau, waar onder de noemer Leidse Styl Live een programma rond geld & geluk wordt gepresenteerd. Muzikaal omlijst door Big Moose, die een allegaartje aan leuke muziek speelt. Folk, pop, blues, ze spelen het allemaal.
Dan begint het eigenlijke programma met onder andere een licht hilarisch gezongen Leidse Styl Live Lied, een interessant betoog van Hildegaard Assies over de deplorabele staat van Leiden als winkelstad voor treinbezoekers en een praktische oplossing voor het meeuwenprobleem in de Leidse binnenstad. Daarna wordt er nog geborreld bij Haagweg 4, maar het is er zó warm dat het al snel tijd wordt elders verkoeling te zoeken.
Eerste stop is Estaminet Schommelen waar Rob Baars en Erwin de Zwart heerlijke American covers spelen, de airco draait op volle toeren dus dat is genieten.
In de pauze door naar Dranklokaal De WW waar de groep Hengst! speelt. Stevige gitaarrock en niet op het podium, maar in de dartruimte.Grootste deel van de tweede set meegenomen, maar dan is het afgelopen. Ze spelen hier wel vaker, dus wie weet een volgende keer weer.
Laatste stop is Bad Habits International Pub met de wekelijkse jamsessie met Marc Jansen. Heeft een stel jonge drummers en bassisten meegenomen en verder zijn Anoek van V. en Ewald Ebing van de partij. En als die laatste erbij is weet je het van te voren, de avond eindigt met Sex Machine.
Al met al een mooie en zwoele zomeravond zo met de StadsZomerNachtDroom en een muzikale kroegentocht, Leiden bruist!

LINKS:
Stadslab
Big Moose
Theater Ins Blau
Erwin de Zwart
Hengst!
De WW
Marc Jansen
Bad Habits

Geen opmerkingen: