zondag 9 juni 2013

Zomers rondje Leiden vol verrassingen

Na een week met volop zon begint de zondag grijs, maar zodra de eerste zonnestralen zich toch nog laten zien snel naar De Leidse Hout gefietst. Want in muziektent De Waterlelie zijn in mei, juni en september iedere week muzikale optredens. Vandaag staat er de Blue Friends Jazz Band met hun jazz en bigband repertoire uit de jaren dertig en veertig. Ontspannen begin van deze zondag in Leiden.
En zodra het optreden in de muziektent is afgelopen nemen Rob Baars en René Merbis het over bij het terras van het Theehuis De Leidsehout. Al een tijd niet meer gezien dus weer even genieten van hun Americana, ballads en luisterliedjes. Fire and Rain, Perfect Day, Sorrow en Down Town Train passeren onder anderen, een afwisselend repertoire.
En als het dan wat frisser wordt is er altijd weer De Twee Spieghels waar het Sander Baan Quartet speelt. Deed eerder dit jaar mee aan de voorronde van de Leiden Jazz Award maar kan hier veel meer laten horen. Een groep met een brede muzikale belangstelling want naast eigen nummers (waaronder één gebaseerd op de koralen van Bach), spelen ze eigen interpretaties van nummers van onder andere Michael Jackson, iets Indiaas en Love Will Tear Us Apart. En als je dat overtuigend weet te brengen ben je goed én verrassend bezig!
De tweede verrassing is vanavond bij de Men in Blues, met Chris Koenen, Robbie Carree, Arto Boyadjian en René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad). Tijdens de tweede set neemt Martijn Groen de drums nog even over en speelt Bart Landstra nog een paar nummers mee op de mondharmonica. Ondanks dat ze vanmiddag slechts één keer hebben geoefend klinkt het als vanouds.
Frans Heemskerk speelt vanavond niet mee, maar is wel aanwezig. Morgenochtend vertrekt hij voor een (muzikale) reis van twee maanden door Amerika, dus een mooie gelegenheid om hem uit te zwaaien. En na een prachtige uitvoering van Willin' en een knallende toegift komt er weer een einde aan deze prachtige muziekzondag!

LINKS:
Blue Friends Jazz Band
Leidse Hout
Theehuis Leidsehout
Sander Baan
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: