zondag 30 juni 2013

Mooie zonnige 27ste editie Gouden Pet Concours

De Lakenfeesten lopen vandaag ten einde en daar hoort het Gouden Pet Concours op de zondag bij. En het is inderdaad een prachtige zonnige dag vandaag, zodat veel mensen van de diverse straatmuzikanten genieten. Om te beginnen van de Snoeshaenen met een mix van pop en folk.
Jupieter is een gelegenheidsduo dat de bezoekers en passanten bij De Twee Spieghels vermaakt.
Er zijn groepen maar er zijn ook solisten, zoals de eenzame Perezamusic met mooie eigen liedjes.
Die Schwarzwalderkirschband heeft er een hele act van gemaakt en zingt Nederlandse levensliederen in het Duits. En 'Du' natuurlijk.
The Happy Acorns is een vrolijk country-folkbandje dat vorig nog als tweede eindigde.
Op het Stadhuisplein had de Flopsband het uitstekend naar zijn zin.
Theodora zingt, met haar accordeon als begeleiding, Nederlandse smartlappen.
Nostalgini zingt en danst Nederlandse liedjes van vroeger.
Blijkbaar op het laatste moment nog ingeschreven want Incercare staat niet in het programmaboekje maar doet wel degelijk mee.
Grietje en de Heks zou een duo moeten zijn, maar de zanger is er niet bij. Wel een mobiele piano, altijd handig.
Dizzy Fingerz maakt wel vaker de Leidse horeca onveilig en ze zijn weer geweldig, vreemd dat ze uiteindelijk de finale gaan halen!
4xniks doet niet voor het eerst mee en hebben de schaduwzijde van de beschuitsteeg gekozen.
Het Kaf daarentegen heeft geen keus en staat volop in de zon met een leuke theatrale kleinkunstact voor jong en oud.
Vroeger was dit een trio, heetten ze Holy Water en wonnen de Gouden Pet in 2010, nu is het een duo en heten ze Svatá Voda. De muziek is hetzelfde gebleven, de Burchtsteeg puilt uit.
Op de Hooglandsekerkgracht spelen maar liefst drie acts tegelijkertijd. Aan de voet van de kerk Whitecomb and the Beertenders.
Halverwege, voor de Luthersekerk, is ook een behoorlijk theatrale groep bezig, Margootje.
En Cigale zingen aan het eind van de Hooglandsekerkgracht van jazzy a capella tot close harmony.
De Superstar Coverband doen hun naam eer aan op het Stadhuisplein.
Dan is het verzamelen op het Hooglandsekerkplein waar in de tussentijd de BCL Bluesband toestromende muzikanten en publiek verwelkomt.
Zes acts hebben de finale gehaald en mogen allemaal nog twee nummers spelen. Als eerste de Kelvinators met een soort mini garagerock.
Dan de Cannonball Johnsons die even een wervelende show met hun onvervalste bluegrass neerzetten.
In schril contrast met Gisen die prachtige, ontroerende liefdesliedjes zingt.
Daarna weer de vrolijke country rock van de Dirty Dogs.
Schering en Inslag deed al aan de allereerste editie van de Gouden Pet mee, dit is voor het eerst dat ze de finale halen en daar zijn ze blij mee.
Laatste finalist Forski Morski valt muzikaal wat tegen, hier hadden toch echt de Dizzy Fingers moeten staan. Maar uiteindelijk winnen ze de orginaliteitsprijs en daarbij gaat het meer om het uiterlijk vertoon en dat zat wel snor.
Nieuw dit jaar is dat er naast de publieksprijs (de Gouden Pet) ook een juryprijs is en die gaat naar Gisen die nog een liedje zingt terwijl de stemmen voor de Gouden Pet geteld worden. En die is, iedereen op het plein zag het al aankomen, volkomen terecht gegaan naar de Cannonball Johnsons!
De Leidse Glibber was er natuurlijk ook en die maakte behalve foto's ook nog wat filmpjes.
Er volgt nog een afsluitend optreden van de BCL Bluesband, maar in De Twee Spieghels spelen Jan Reinen met Vivienne Aerts ook nog en aangezien Vivienne de maand juli door Europa gaat toeren een mooi moment om haar een goede reis te wensen.
Dat duurt weer langer dan gedacht en dan is het alweer tijd voor de Men in Blues in 't Praethuys. Deze keer met Bruce James achter de toetsen. Tijdens de derde set doet Bart Landstra ook nog even mee, zingt Bella Black Hounddog en eindigen ze met z'n zessen. Het was een lange, mooie muzikale dag weer in Leiden!

LINKS:
De Gouden Pet
Kelvinators
Cannonball Johnsons
Gisen
Schering en Inslag
Forski Morski
Vivienne Aerts
Jan Reinen
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: