zondag 16 juni 2013

Fabuleus Finvarra!

Het is weer moeilijk deze zondagmiddag, tegelijkertijd zijn er een opening in Galerie Noodweer aan de Herensingel, het Theatercafé in Scheltema en de cd presentatie van Finvarra in de Q-Bus. Keuze valt dan toch wel weer redelijk makkelijk op de laatste, want een cd presentatie is tenslotte eenmalig. En nog nooit deze band (schande!) in complete bezetting gezien. Het wordt eindelijk tijd. Je weet natuurlijk nooit wat je elders allemaal gemist hebt, maar dit is een fabuleus optreden in een goedgevulde Q-Bus.
Finvarra speelt een mix van Keltische folk met orientaalse invloeden, maar het is veel breder. Moeilijk te omschrijven maar gothic-folk zou er één kunnen zijn. Ze spelen traditionals met eigen arrangementen en nummers van bijvoorbeeld Jethro Tull, Mickey MacConnell en Andy Cutting. Persoonlijke favoriet is toch wel The Battle of Evermore, een nummer van de vierde lp van Led Zeppelin uit 1971, waar Robert Plant en Sandy Denny (Fairport Convention) dit duet zingen. Hier doen Dieke en Gwendolyn dat nog eens indrukwekkend(er) over.
Na de officiele uitreiking van de cd aan producer David Groeneveld volgen nog een paar toegiften waaronder de Finvarra Song, ook niet te versmaden! Heel blij hier bij te zijn geweest.
En na afloop toch nog even naar De Twee Spieghels voor een last minute optreden van Filippo Bianchini, Alessio Bruno en Marcello Spagnolo. Even wat adrenaline kwijtspelen na het Finvarra concert. Lekkere bebop en prima wijn sluiten deze dag mooi af. Maar The Battle of Evermore raakt, als je er bij was, voorlopig niet meer uit je hoofd!

LINKS:
Finvarra
Q-Bus
Filippo Bianchini
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: