dinsdag 11 juni 2013

Jammer, al die stoelzitters

Vorig jaar deden ze al een tourtje door Nederland en dat was een succes, want nu zijn Meschiya Lake & The Little Big Horns terug voor twee weken dagelijks optreden in ons land. Vandaag met een voorprogramma door het singer-songwriter duo Drew Landry en Julian Primeaux. Vers ingevlogen uit de moerassen van Louisiana spelen ze, ondanks hun jet-lag, een onderhoudend setje van 45 minuten.
Vorig jaar was het optreden van Meschiya Lake in de Q-Bus een ware sensatie, zo'n concert waar alles klikt tussen publiek en muzikanten, die daardoor boven zichzelf uitstijgen. Hun muziek is gebaseerd op New Orleans jazz uit de jaren twintig, maar ze geven daar een heel eigen invulling aan. Maar wat er écht bijhoort zijn de Lindy Hop-achtige dansers, in stijl gekleed, vlak voor het podium en daar wringt hem vanavond de schoen.
Want de zaal wordt vlak voor de optredens vol gezet met stoeltjes. 'De mensen vragen er om' is het excuus, zelden zo'n slechte inschattingsfout meegemaakt. De dansers zien het vertwijfeld aan vanaf de zijlijn en hoewel het weer een prima optreden is, ontbreekt de sfeer, de overslaande vonk tussen muzikanten en publiek dit keer. Ze spelen vooral nummers van de nieuwe cd Fooler's Gold en het klinkt weer helemaal goed, maar niet zo indrukwekkend, met een bijna magische sfeer, als vorig jaar. Jammer, al die stoelzitters...

LINKS:
Drew Landry
Julian Primeaux
Meschiya Lake and The Little Big Horns
Q-Bus

Geen opmerkingen: