zondag 2 september 2012

Hutspop for lunch, fish&chips for diner en Cider for Breakfast, in die volgorde!

Vorig jaar werd voor het eerst het Hutspop festival georganiseerd en vandaag is de finale van de tweede aflevering tijdens het Pleinfestival op de Leidse Garenmarkt. Opener is de winnaar van vorig jaar, Cross Rubicon, andere naam, iets ndere samenstelling en er niet echt beter op geworden. Maar prima feesten en partijenband.
Dan begint de Hutspopfinale 2012 met als eerste The Sleepless. Is duidelijk een hardrockband, maar met een echte popzangeres en dan is het het net niet helemaal. En de betere zangeres van Hemelvaartsdag is er ook niet meer bij, jammer. Het verplichte nummer is Go Your Own Way, prima advies.
De organisatie van het Pleinfestival is ronduit belabberd, het begint anderhalf uur te laat en dat gooit de planning iets door de war, dus dan maar tusssen door naar De Twee Spieghels voor het optreden van Daniel Roos. Solo op de piano zingt hij onder andere Somewhere over the Rainbow, Ophelia en ook eigen nummers. En als Colin en Sam dan ook nog met haringen van Atlantic (beste van NL volgens AD) aankomen is dat meer dan genieten.
Toch weer terug naar de Hutspopfinale waar Take One leuk bezig is. Net laatste twee nummers gehoord, Proud Mary en I've Got the Music in Me, maar de band klinkt wel als een echte eenheid en daar gaat het toch om.
Tenslotte is er nog Big Deal dat geweldig uitpakt met goed samenspel, kinderkoor bij Another Brick in the Wall en een muzikale doventolk. Bij het publiek zijn ze duidelijk favoriet! De officiele uitslag volgt over twee (!) uur, en ja daar ga je echt niet meer op zitten wachten! Hoor ik morgen wel.
Want er is nog veel meer te doen in Leiden, de band Glossy Jesus neemt vandaag en morgen de videoclip op van hun nieuwe single Cider for Breakfast in de nieuwe muzikale broedplaats Overrijn. Prima nummer en na 185 keer gaat het nog steeds niet vervelen!
Wel zijn ze weer een nieuwe weg ingeslagen, doet wat denken aan The The, maar dan toch weer anders. Heel benieuwd hoe de video eruit gaat zien! En hoe de nieuwe cd gaat klinken!

LINKS:
Hutspop
Daniel Roos
De Twee Spieghels
Glossy Jesus

Geen opmerkingen: