vrijdag 21 september 2012

Afwisselend avondje Amerika in Leiden

Zaterdag en zondag vindt de Kunstroute in Leiden plaats, vanavond is alvast de opening met speeddates, soep, speeches en veel muziek. De hele rest van de avond speelt de groep Art for Art's Sake een gezellig potje Americana. Van Dylan tot The Band en alles daaromheen. Gezellige boel dus en menig kunstenaar gaat de dansvloer op.
Van een heel ander karakter is de muziek van Mr. Boogie Woogie, die iedere twee weken op donderdag cafe Trotters vult met Boogie 'n Roll. Fats Domino, Jerry Lee Lewis, dat soort werk. Altijd een feest om naar te luisteren, maar de komende weken zal hij er even niet zijn want hij gaat op tournee door Amerika! Jammer dat Trotters niets aan publiciteit doet want er is ten onrechte veel te weinig publiek.
Stampvol daarentegen is het bij Estaminet Schommelen waar de Cannonball Johnsons het publiek trakteren op hun opwindend vrolijke bluegrass. Bijna helemaal akoestisch weten ze het publiek af en toe zelfs helemaal stil te krijgen. Zaterdag stonden ze nog op Muziek in de Wei, hier vullen ze de hele avond met hun aanstekelijke muziek. Gaan we vast nog meer van horen!
Het is een mooie avond met allemaal typisch Amerikaanse muziek, maar wel allemaal heel anders. En dit waren dan nog maar drie van de zes optredens vanavond in Leiden!

LINKS:
Art for Art's Sake
Kunstroute
Mr Boogie Woogie
Cannonball Johnson

Geen opmerkingen: