zaterdag 29 september 2012

Er valt weer veel te vieren in Leiden vandaag

Vandaag een heugelijk feit, het Theater Ins Blau opent officieel haar deuren met een korte voorstelling door MTG Blont. In het mooi verbouwde gebouw aan de Haagweg 6 zullen de komende tijd veel voorstellingen te zien zijn, toneel vooral maar ook regelmatig muziek(theater). Een welkome aanwinst na de tragische sluiting van het LAK-theater.
Bluegrass is toch een typisch Amerikaanse muzieksoort, maar schijnt ook in Tsjechie populair te zijn. Want vanavond staat er voor de derde keer in anderhalf jaar een Tsjechiese bluegrass groep in Leiden op een podium, ditmaal bij Lemmy's. De Rustic Robots bestaan uit twee echte Tsjechen, een naar Tsjechie geëmigreerde Nederlander en een Amsterdammer en spelen allerlei meer of minder bekende nummers. Mooie versie van Devil in Disguise!
En ook in De Twee Spieghels (en op nog veel meer plaatsen in Leiden) is er live muziek vanavond. Door gitaristen Lucas Meijers en Tim Eijmaal die in combinatie met allerlei elektronica een complate band laten horen. Prima funky muziek met bekende nummers als I Don't Need no Doctor en Crazy. Uitstekende afsluiting van deze avond!

LINKS:
Theater Ins Blau
MTG Blont
Rustic Robots
Lemmy's
Tim Eijmaal
Lucas Meijers
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: