zaterdag 22 september 2012

Te rustig bij Triplex, goed druk bij Frans Heemskerk

Het elfde Triplexfestival in het LVC opent in de Lounge met singer-songwriter Helena Hall. Mooie liedjes waarbij ze zichzelf begeleidt op toetsen. Neigt een beetje naar een zuchtmeisje, maar net niet te veel om storend te zijn. Wel storend is het optreden na een kwartier op de zolder, overstemt Helena zowat.
Dus dan maar op de zolder kijken, waar Lock 'n Load er helemaal voor gaat. Zaterdag stonden ze nog als headliners bij Muziek in de Wei, nu openen ze op zolder. Zouden muzikaal ook niet misstaan hebben bij de opening van het LVC in 1969. Goed samenspel en prima nummers zorgen voor een uitstekend optreden. Zouden ze ooit van Group 1850 gehoord hebben? Mother No-Head?
In de grote zaal beneden geeft The Muff een aardig optreden met ook al weer veel jaren zestig invloeden. Psychedelische rock met een heerlijk 'fout' orgeltje. Waren de winnaars van Live in Lazarus 2012 en zijn daar op 2 october weer te zien.
Dan weer naar de zolder waar Nancy Brick speelt, mooi duo uit Gouda dat begin dit jaar ook al bij Meet&Greet in Leiden was. Trekken zich terug uit de schijnwerpers en maken er gewoon een intiem huiskamerconcert van. En dat is hun sterke punt! Ze spelen mooie melancholische liedjes, die nooit gaan vervelen.
Op de zolder staat vervolgens de Canadees Wax Mannequin, die muzikaal niet echt weet te overtuigen en dat met een kaars op zijn hoofd en heel veel uitleg tussen de nummers probeert te compenseren. Lukt niet echt.
Dan weer naar beneden waar Cut Here in de grote zaal er alles aan doet, maar ook niet echt weet te overtuigen. Ligt niet helemaal aan deze power rock band, het repertoire is weliswaar niet heel verrassend, maar er is ook veel te weinig publiek. Dus tijd om maar eens te verkassen naar De Twee Spieghels.
Want daar speelt het Frans Heemskerk trio nog een geweldige derde set en dan is dat minstens net zo goed, zo niet beter dan veel Triplex optredens. Met Jeroen Zange op drums en Jeroen Vierdag op bas gaat het tot op het bot. Veel eigen nummers, maar ook een onvergetelijke funky versie van A Night in Tunesia!

LINKS:
The Muff
Nancy Brick
Wax Mannequin
Cut Here
Triplex festival
LVC
Frans Heemskerk
Jeroen Vierdag
Jeroen Zange
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: