zondag 23 september 2012

Nog een dagje kunst en muziek

Tijdens de tweede dag van de Kunstroute in Leiden wat meer aandacht voor de kunst, maar het optreden van Spilt Milk bij OPEN|Makers aan de markt toch wel even meegenomen. Interessant vijftal uit de Indiehoek met duidelijke Velvet Underground invloeden. Met nummers gebaseerd op het werk van dichter Wallace Stevens is het een verrassend en opvallend optreden.
Minder verrassend, maar wel altijd erg goed is het concert van het Marzio Scholten trio in De Twee Spieghels met vandaag Sean Fasciani op bas en Tuur Moens op drums. Zijn alle drie prima op dreef en maken er een mooi concert van!
De afsluiting van de Kunstroute vindt plaats bij Haagweg 4 en gelukkig staat er een grote tent, want nadat het weer zich het hele weekeinde prima heeft gehouden komt het water nu ineens met bakken uit de hemel. Geen reden voor een aantal kunstenaars om een gelegenheidsband te vormen en de Kunstroute muzikaal uit te luiden.
Hoogtepunt dit jaar bij de Kunstroute was overigens de tentoonstelling Parelen! in museum De Lakenhal. Een onbeschrijflijk mooie samensmelting van allerlei disciplines binnen de kunst rond een verhaal rond een parel. Aanrader! Nog te zien tot en met 31 januari 2013.
En zo komt er een einde aan een druk en onderhoudend weekend in Leiden met als afsluiter natuurlijk het wekelijkse optreden van Men in Blues in 't Praethuys. Wat wil je nog meer!

LINKS:
Spilt Milk
Kunstroute
Marzio Scholten
De Twee Spieghels
Haagweg 4
Lakenhal
Men in Blues

Geen opmerkingen: