vrijdag 28 september 2012

Sugar Boy and The Sinners winnen Dutch Blues Challenge!

Sugar Boy and the Sinners zijn de afgelopen twee jaar regelmatig op MuziekGezien te vinden geweest, van Hunky Dory tot Morspop, van De Twee Spieghels tot Summerjazz. We zagen ze groeien in die twee jaar en gisteren bleek dat ze, geheel terecht, in de prijzen zijn gevallen:
Op zondag 23 september heeft de jonge Leidse bluesband Sugar Boy and the Sinners in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge 2012 gewonnen. Bij deze prestigieuze prijs liet de band grote namen uit de blueswereld achter zich. In januari zal Sugar Boy and the Sinners Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis, USA. In maart is te band te zien op de European Blues Challenge in Toulouse, waar bands uit 25 Europese landen aan deelnemen.
Het rapport van de vakjury sprak van een verfrissende en moderne verschijning in de blueswereld. Organisator Marcel van der Linden: "Het winnen van de Dutch Blues Challenge kan ook mooie opstap zijn  naar internationale bekendheid."
Ook jurylid Deborah Carter is overtuigd van het potentieel van de jonge band: "Deze jongens hebben een geweldige prestatie neergezet. We gaan de komende jaren nog mooie dingen van ze horen."
Tot zover het persbericht, tijdens Leidens Ontzet zijn Sugar Boy and the Sinners op dinsdag 2 oktober te zien vanaf 21.30 uur in Scheltema, op 3 oktober vanaf 15.30 uur op het buitenpodium bij Estaminet Schommelen. Ik zou écht maar gaan kijken, want hierna zijn ze misschien wel te groot voor Leiden!

LINKS:
SugarBoy and the Sinners
Dutch Blues Foundation
Scheltema

Geen opmerkingen: