zaterdag 15 september 2012

Genieten van GeluksRoute

Vandaag en morgen is er de eerste GeluksRoute in Leiden, een initiatief van Marike van IJssel waar Geluksbrengers en Geluksplukkers elkaar ontmoeten. Het is eigenlijk in twee maanden via Facebook en Twitter gegroeid tot een evenement dat de hele Leidse (binnen)stad overheerst. Er zijn workshops, lezingen, proeverijen en natuurlijk is er ook muziek.
Zoals in de Kaasmarktschool waar Zangschool Sirene een twee uur durende Come Together Songs demonstratie geeft onder het motto Zingen=Geluk. Muziek uit de hele wereld gecoached door Til van Haaster (achter de piano) en begeleidt door Willem le Mair (gitaar). Mooie tweestemmige samenzang, tijdens de lessen wordt er ook driestemmig gezongen.
In het Sijthoff gebouw aan de Doezastraat zijn ook allerlei activiteiten, van Haiku's maken tot voetmassage en ook kleine concerten door Helga Kruse. Zingt wiege- en liefdesliedjes uit de hele wereld à capella, met percussie of met harp. Mooi intiem huiskamerconcert. De GeluksRoute is vandaag al een succes, morgen gaat het nog verder met minstens 50 evenementen. Een geweldig nieuw initiatief!
Maar ja, het is zaterdag, dus om vier uur is het tijd voor De Twee Spieghels waar het Barry Olthof Trio op het programma staat. Barry zit inderdaad achter de drums, maar hij heeft een trio bij zich. En dat is dan eigenlijk het Bart Egeter Kwartet met Bart op piano, Dan Simon op bas en Kurt Schwab op sax. Spelen drie heerlijke sets met vooral composities van Bart Egeter. Ze hebben dit bebop repertoire al een tijdje niet meer gespeeld, maar ze staan volop te genieten. Er is toch niets mooiers dan muzikanten vol spelplezier!

LINKS:
Zangschool Sirene
Helga Kruse
GeluksRoute
Barry Olthof
Bart Egeter
Kurt Schwab
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: