zondag 9 september 2012

De beste jazz en blues vandaag in Leiden

Er is weer van alles te doen op muziekgebied in Leiden, maar het is prachtig weer en in de tuin is het ook heerlijk genieten van de zon. Toch gaat het in de loop van de middag kriebelen, want The Ob6sions (vrijdag nog gezien bij Mijke's Middag Live), staan bijna klaar in De Twee Spieghels.
Donderdag presenteren ze hun eerste cd, First Takes, in het Bimhuis, vandaag is een soort generale repetitie. Prima plek ervoor en dit belooft wat voor donderdag, want het is verbluffend goed. Ze spelen veel eigen nummers van vooral Sven Schuster en Efraim Trujillo plus ook nog wat bestaand werk. Regelrechte aanrader!
En als dan de zon langzaam ondergaat is het weer tijd voor de Men in Blues in 't Praethuys. Vandaag met de vaste kern bestaande uit Chris Koenen, Martijn Groen en Frans Heemskerk plus Harm van Sleen op pedalsteelgitaar. Later komt ook Bart Landstra (mondharmonica en zang) erbij, gaat Martijn bassen waarna Harm de bas weer overneemt.
Kortom een dolle boel maar wel van een hoog niveau, blues is niet vrolijk, slechts kommer en kwel, maar muzikaal is dit een zomers festijn. En het mooiste is: ze staan hier elke zondagavond weer!

LINKS:
Ob6sions
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: