vrijdag 28 september 2012

Een wereld van verschil

Vanmiddag is het weer tijd voor RAP op donderdag met zoals altijd een lezing met daaromheen muziek. Vandaag is er muziek op de Chinese harp, de guzheng, uitgevoerd door het trio Anna Zhu, Pui-Yau Cheng & Pui-Yuen Cheng. Roept mooie herinneringen op aan de Gamelanconcerten in het Haags Gemeentemuseum in mijn jeugd.
En deze harpmuziek is een prima combinatie met de lezing van journalist Michiel Hulshof die samen met architect Daan Roggeveen in hun Go West Project het hedendaagse China verkende. Over ontluikende Chinese metropolen en welke ontwikkelingen daar allemaal gaande zijn. Boeiend verhaal met boeiende beelden uit het boek De Stad Die Naar Meneer Sun Verhuisde, schrijnend ook. Als dat maar goed gaat in China.
Voor het avondprogramma is er keus uit drie muziekevenementen. Allereerst het nieuwe en wekelijkse Indiecation met diverse livebands in Scheltema. Op de site van Indiecation blijkt nergens dat er toegang wordt geheven, maar zonder speciale uitnodiging kom je er niet zomaar in. Beetje eng incrowd gebeuren, laat maar zitten, er is genoeg ander vertier op donderdag in Leiden.
Zoals een optreden van Jan Akkerman/My Brainbox in het LVC, dat zeker de moeite waard is, maar vorige maand nog gezien op Schollenpop. Dus tenslotte gekozen voor Xavier Baudet in Estaminet Schommelen. Begin en eind gemist, maar toch twee en een half uur nonstop muziek, met eigen nummers en gaandeweg meer covers. Beatles, Stones, Paul Simon, Van Morrison en het gaat maar door. Genieten!

LINKS:
Michiel Hulshof
RAP
Xavier Baudet

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey, just noticed you mentioned Indiecation was invite only. But anybody can come and everybody is welcome. It €4 to go but we have many free tickets in and around the shops in Leiden. Hope to see you there www.indiecationparty.eu