zondag 30 september 2012

Weer een druk dagje in Leiden

Je zou zeggen dat het in het weekend voor de 3 octoberviering wel even wat rustiger is in Leiden. Nou, niets is minder waar, want de zondag begint alweer vroeg met een optreden van Moke in de Velvet. Vanwege alle voorbereidingen voor 3 october, je gelooft echt niet wat daar allemaal bij komt kijken, lukt het niet om drums en apparatuur op tijd ter plaatse te krijgen, dus wat overblijft is een akoestisch optreden en dat is dan juist wel weer verrassend. Een geslaagd experiment met vooral veel nummers van hun nieuwe lp/cd Collider.
En dat alles in het kader van het Verrassend WinkelWeekend dat Leiden ook vandaag weer vol zet met theater en muziek. In De Waag speelt Port of Call een mooi concertje met bijna allemaal eigen nummers, en ook een nummer van Long Conversations. Goede singer-songwriter uit Rijnsburg, die wel wat meer aandacht in Leiden verdient.
En dan gaat het helemaal mis, om drie uur zijn er drie optredens die je allemaal niet wilt missen, maar dat is dus onmogelijk. The Soulbites in Van der Werff, Esmerine in Scheltema en de cd presentatie van Lou Guldemond's That's It! in de Q-Bus. Gekozen voor het laatste omdat het een (waarschijnlijk) eenmalig optreden is, met onder andere Peter Tiehuis, Tom Beek en Lo van Gorp. Leuk, funky fusion optreden en een volle bak in de Q-Bus!
En dan weer even terug naar het 3 october gebeuren, er zijn al diverse warming ups aan de gang en een big band op het Burchtplein is er daar één van. Net als vorig jaar is dat Let's Swing uit Delft, een prima band met een goede zanger en een uitstekende zangeres. Net op tijd om nog een staartje van mee te pikken.
In de tuinzaal van De Burcht is ondertussen iets aparts aan de gang. De PopQuiz waaraan een kleine 30 teams deelnemen. In groepen van vijf tot tien personen geven ze antwoord op de meest bizarre muziekvragen. De hard-rock ronde heeft er zelfs een eigen band erbij.
En er zijn van die dingen die nooit veranderen, in De Twee Spieghels is er altijd op zondagmiddag een jazzoptreden. Vandaag van drummer Niek de Bruijn met een jong stel andere muzikanten. Spelen vooral standards, het kabbelt lekker door, aangenaam om naar te luisteren, maar er zit vast meer in dit kwartet. Het is weer een leuke en drukke muziekdag in Leiden, veel afwisseling en veel (jong) talent, genieten weer!

LINKS:
Moke
Velvet
Burning the Ground @VelvetLeiden op You Tube
Port of Call
Lou Guldemond
Q-Bus
Let's Swing
De Burcht
Niek de Bruijn
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: