maandag 17 september 2012

Leiden kan zijn geluk niet op vandaag

Vorig jaar viel de eerste editie nog enigzins in het water, vandaag was het een prima dag voor de tweede editie van Kunst in de Stal in en rond de kinderboerderij in de Leidse Merenwijk. Daar hoort natuurlijk ook muziek bij met als eerste de groep Afro Brush een leuke coverband met een dijk van een zangeres (Sarah Donkers). Gevariëerd repertoire van Johnny B. Goode via Come Together tot Crazy en Call Me Maybe.
Op de kinderboerderij vinden allerlei culturele (kinder)activiteiten plaats,  er is een kunst en natuurmarkt en er zijn diverse workshops. Meer daarover bij de Leidse Glibber. Iets verderop is dus Muziek in de Wei aan de gang met als tweede band Wanted. Meer funky dan de eerste band, met nummers als Beat It en Higher Ground, maar ook Come Together, laatste tijd dus erg veel gehoord. Met Kjelt Ostendorf op bas, die deed als eens een jamsessie in De Twee Spieghels.
De bands hebben nog te weinig repertoire voor een compleet optreden van 2x45 minuten in bijvoorbeeld het kroegencircuit, maar hier kunnen ze zich mooi een half uurtje laten horen. Toch stonden de Cannonball Johnsons vorig jaar nog bij Meneer Jansen met hun aanstekelijke bluegrass. Mooi vierstemmig en met banjo en mandoline!
De bands die hier spelen zijn allemaal scholieren van zo'n 15 tot 18 jaar die nog helemaal in ontwikkeling zijn, op zoek naar hun eigen stijl. Ook No Baloney vormt hierop geen uitzondering. Stevige rock nu met nummers als Steady as She Goes en Alive.
De laatste band is Lock 'n Load, wonnen (net als Outspoken van afgelopen vrijdag) tijdens de Zomerjam deze zomer met hun stevige, licht psychedelische, rock. Verschil met de vorige bands is dat ze vooral zelfgeschreven nummers spelen, de volgende stap in hun muzikale carriere. Klinkt goed, grappig trouwens dat de gitarist en de bassist ook deel uitmaken van de Cannonball Johnsons, iets totaal anders.
Muziek in de Wei en Kunst in de Stal is een prima initiatief van Libertas Leiden en als het weer volgend jaar net zo is als vandaag wordt dit een vast agendapunt. Leuk al dit jonge talent aan het werk te zien, benieuwd hoe het verder met ze zal gaan.
Veel muziek al gemist vandaag in Leiden, want er zijn vandaag maar liefs tien grotere en kleinere optredens/festivals/evenementen met muziek. Maar wel op tijd voor het Jan Willem van Delft Trio met Jeroen Vrolijk op drums en Daniel van de Molen op bas in De Twee Spieghels. Prima fusion, hoewel in het begin wat teveel concentratie. Maar zeker in de derde set springen ze helemaal uit de band!
En vandaag was er ook nog de tweede dag van de GeluksRoute met als afsluiting de op het laatste moment binnengehaalde Non de Jeu in de Tuinzaal van De Burcht, begint ingetogen, maar wordt steeds uitbundiger. Beetje Balkan, beetje Klezmer, Talking Heads en Spinvis, behoorlijk divers. En ook de GeluksRoute is uitstekend bevallen, mooi hoe dat in korte tijd via social media van niets tot iets groots uitgroeide!
En wat is er dan een mooier geluksmoment om de avond af te sluiten met  de Men in Blues in 't Praethuys. Swingend optreden weer met vanavond Chris Koenen, Robbie Carree, Harm van Sleen en Frans Heemskerk. Leven in Leiden, gelukkiger kan een mens niet worden, vooral als Gezien dan ook nog langskomt!

LINKS:
Cannonball Johnsons
No Baloney
Kunst in de Stal
Jeroen Vrolijk
Jan Willem van Delft
De Twee Spieghels
GeluksRoute
Men in Blues

Geen opmerkingen: