vrijdag 7 september 2012

Van klein naar groot

Er is weer veel muziek vandaag in Leiden, maar met veel overlappingen. Dus terwijl om vijf uur Tom Beek op het Stationsplein staat te spelen, doet Martijn van Iterson dat ook bij het RAP architectuurcentrum. Beide de moeite waard, maar je moet kiezen dus wordt het het RAP.
Want daar is ook een lezing door de schrijfster Naima El Bezaz die een aantal boeken heeft geschreven, waarvan de laatste twee over Vinexvrouwen. Is ze zelf ook en kan dat heerlijk beschrijven. Heel interessant om te horen hoe bijvoorbeeld mensen uit Marokko aankijken tegen mensen uit Polen. En Linda de Mol is dus de belangrijkste band tussen allochtoon en autochtoon Nederland. Leerzaam!
Ook 's-avonds is er weer overal muziek, in de Q-Bus, bij Schommelen, maar ook het maandelijkse optreden van Licks & Brains. En na een jaartje in De Burcht zijn ze nu verhuist naar het Scheltemacomplex. Die zijn goed bezig daar, was er dit jaar al vaker dan de drie jaar hiervoor! Vanavond is ook dit concert hier weer gratis.
En het optreden is geweldig, 21 mannen (oeps, emancipatie!) en drie gasten maken er een geweldige avond van met Frank Montis, Bart Wirtz en Lo van Gorp. De laatste is een verrassing, wist het zelf ook pas een paar dagen. Een van de hoogtepunten is het nummer Camels van Bart Wirtz, waarbij Licks & Brains laat horen echt een van de beste Big Band van Nederland te zijn! 4 oktober staan ze hier weer, 5 oktober is de (derde) cd presentatie bovenop het Strijkijzer in Den Haag.

LINKS:
Martijn van Iterson
Naima El Bezaz
RAP
Licks & Brains
Scheltema

Geen opmerkingen: