zaterdag 15 september 2012

Boeiende vrijdagavond in Leiden

Het bestaat al sinds januari, maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen, het twee-maandelijkse Open Podium De Mors in buurtcentrum Morschwijck, een initiatief van Kunstcollectief Morslevend en Libertas Leiden. In tegenstelling tot het Open Podium Leiden Noord is er naast muziek ook ruimte voor andere disciplines, maar de muziek overheerst vanavond.
Het begint met Troubadour Alfonzo, die een half uur lang Nederlandstalige nummers ten gehore brengt, van Marco Borsato tot Blof tot Toontje Lager. Niet onverdienstelijk en het publiek zingt vrolijk mee.
Dan volgt dichter Tony van der Haar, die zowel voor als na de pauze in totaal zo'n tien gedichten voordraagt. Mooie, soms wat zwaarmoedige, persoonlijke gedichten.
En dan eindigt hier de avond met een hoogtepunt, het trio Outspoken. Nooit van gehoord, maar zeker weten wel eerder gezien en dan blijkt zo'n weblog handig. Want vorig jaar stonden ze als MIL & Bril tijdens Muziek in het Museum in de Sterrenwacht en nog iets eerder als Linda, Mylène en Iris op het Gouden Pet Festival. Sinds de Battle Leids Talent tijdens de Zomerjam afgelopen juni, waar ze een van de winnaars waren, heten ze Outspoken.
De brillen zijn inmiddels verdwenen en de muziek is volwassener geworden. En ze zingen alledrie nog steeds prachtig, soms à capella, soms met gitaar erbij. Spelen een soort indie-folk, zoals nummers van Mumford & Sons en Bon Iver bijvoorbeeld, verrassende keuzes. Ook aan de presentatie is behoorlijk gewerkt en zo wordt het een boeiend en afwisselend optreden van een drietal waar we vast nog meer van gaan horen!
Op weg naar huis nog even langs De Twee Spieghels, het zal eens niet, waar het Wojtek Justyna Tree... Oh!? al ruim bezig is. Vaker gezien, maar het blijft genieten van de funky fusion jazz van gitarist Wojtek Justyna met Alex Bernath op drums en Daniel Lottersberger op bas. Al met al een boeiende avond weer in Leiden.

LINKS:
Troubadour Alfonzo
Tony van der Haar
Outspoken
Open Podium De Mors
Morslevend!
Wojtek Justyna
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: