vrijdag 31 augustus 2012

Rapenburgconcert met een onverwacht staartje

Het zat het Rapenburgconcert de afgelopen jaren niet mee, regen gooide vaak roet in het eten. En ook dit jaar houden we het niet droog, al blijft het vandaag bij enkele spetters. De avond opent met een optreden van toetsenist Karel Boehlee met Hans van Oosterhout op drums, Theo de Jong op bas, Eddie Conard op percussie en zang en Lo van Gorp op sax en zang.
Een mooi, licht funky optreden zoals we dat van Karel gewend zijn met eigen werk en bekende nummers als On Broadway en Stormy Monday. Bijzonder is het optreden van danseres Aska Watanabe tijdens twee liedjes.
De hoofdact van de avond (en van het hele Rapenburgconcert, dat dit jaar maar één avond duurt) is Club de Belugas dat eerder dit jaar indruk maakte tijdens de Leidse Jazzweek. Toen niet gezien, maar in eerste instantie ook niet duidelijk waar dat enthousiasme toen vandaan kwam. Lekkere lounge jazz, maar niets bijzonders.
Totdat Brenda Boykin het podium opkomt, dan worden de bakens verzet. Stomende funky bluesjazz dat het een lust is. Hoogtepunt is het volledig geïmproviseerde deel met alleen drummer, percussionist en Brenda op een Afrikaans ritme dat soepel overgaat in Be-Bop-A-Lula (Gene Vincent) en eindigt in Clap Hands (Tom Waits). Weergaloos optreden uiteindelijk!
Ondertussen loopt het tegen middernacht en in De Twee Spieghels is het reguliere optreden van Lucas Meijers en Tim Eijmaal net afgelopen. Maar het zindert er vanavond, er zou best nog weleens meer muziek kunnen komen. En al snel staan Sugar Boy (van de Sinners) en Bart Landstra buiten een mondharmonica battle te doen. Zachtjes voor de buren, dat wel.
Dus naar binnen waar Pam MacBeth, Lucas Meijers en Bart een countryfeestje bouwen en er later met Sugar Boy er een bluesfestijn van maken. Hoe later op de avond, hoe mooier de verrassingen in De Twee Spieghels!
Het is natuurlijk ook de afscheidsavond van barman Sjoerd, en dus eindigt de avond met een optreden van De Drie Spieghels (derde plaats tijdens het Gouden Pet festival), niet op het podium, gewoon midden in het café. Leuke mix van covers, variërend van Hit the Road Jack tot Mercy. Een mooi slot van de nacht en een mooi afscheid van Sjoerd!

LINKS:
Karel Boehlee
Club de Belugas
Rapenburgconcert
SugarBoy
Pam MacBeth
Lucas Meijers
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: