zondag 26 augustus 2012

Verrassend WinkelWeekend leuk initiatief

Gisteren ook al wat van gezien, vandaag is de tweede dag van het Verrassend WinkelWeekend in Leiden. Vanwege de weersvoorspelling staat Vivienne Aerts niet vanaf een boot in de grachten te zingen, maar binnen bij Voorafentoe. Maar goed ook, want tien minuten na de geplande afvaart valt er een enorme hoosbui.
Dit is het laatste officiele optreden in Nederland voordat ze dinsdag weer naar Amerika vertrekt, volgend jaar mei komt ze weer terug, maar we hebben het wel geweten dat ze er was. Genoten van workshops en concerten!
Bij Esprit was gisteren ook al muziek van Sandy Dane en vandaag weer, nuvan de KreAtones. Gisteren nog gezien in Delft op Westerpop volledig elektrisch, nu zitten ze hier (bijna) akoestisch te spelen. Een leuke mix van eigen en andermans nummers, ook in de kleine uitvoering de moeite waard.
Volgens de folder zou er ook nog opgetreden worden door Sarah Laure bij de Coffee Company, maar in tegenstelling tot wat er in her Verrassend WinkelWeekend foldertje staat is dat al afgelopen. Desalniettemin is het een leuk initiatief dat navolging verdient, dat gaat ook wel gebeuren, maar of er dan weer muziek bij is? Laten we het hopen.
En als je dan toch bij de Coffee Company bent én het is bijna vier uur, dan ligt een bezoek aan De Twee Spieghels voor de hand, zeker als je weet dat Lo van Gorp, Karel Boehlee en Peter Tiehuis daar spelen. Je weet vantevoren wat er gaat komen, maar het blijft altijd boeiend. Ze spelen jazzstandards afgewisseld met nummers van Stevie Wonder en Steely Dan, maar met eigen arrangementen en op een zeer persoonlijke manier. Het is dan ook goed druk hier vanmiddag, terecht, het is prachtig!

LINKS:
Vivienne Aerts
Ron Baggerman
Voorafentoe
KreAtones
Lo van Gorp
Karel Boehlee
Peter Tiehuis
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: