zondag 19 augustus 2012

Luchtig en verfrissend op deze hete zomerdag

Het is opnieuw heet vandaag, zó heet dat het terras van het Theehuis de Leidsehout plek te over heeft, op een normale mooie zondag is het hard zoeken naar een plekje. Toch jammer voor Traveling Light die luchtige liedjes speelt waarbij het goed toeven is. Met zangeres Anneke van Berge Henegouwen en haar Axel Gunning. Spelen van alles van jazz tot pop, van Night in Tunesia tot Chuck E's in Love en Message in a Bottle.
Op weg naar het volgende optreden even langs de Leidse Vismarkt waar vanochtend in alle vroegte lantarenpalen zijn voorzien van witte, geschilderde schaduwen. Deze schaduw heeft, terecht, duidelijk last van de hitte. Schijnt dat Merijn Tinga en het Stadslab hier iets mee te maken hebben. Guerilla Art!
En dan in De Twee Spieghels staat inmiddels Triplicate alweer te spelen. Het is er behoorlijk warm, maar Ellister van der Molen, Bob Wijnen en Johnny Daly spelen een verfrissend optreden. Ze spelen grotendeels bestaande maar niet al te bekende jazznummers en ook een portie eigen werk. Vooral het nummer van Ellister tegen het einde spreekt tot de verbeelding. Volgende maand op 29 september staan ze hier weer.

LINKS:
Theehuis de Leidsehout
Merijn Tinga
Stadslab Leiden
Triplicate
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: