zondag 26 augustus 2012

Verrassend dagje in Leiden en Delft

Het is dit weekeinde het Verrassend WinkelWeekend met als thema fashion & music. Dat houdt dus in dat er overal in het centrum van Leiden actie is. Kortingen of cadeutjes in winkels, modeshows en wat MuziekGezien betreft vooral muziek in winkels en op straat.
LVC en Werfpop zijn verantwoordelijk voor het grootste deel vanhet muziekgedeelte en naast een aantal dj's en hiphoppers met 'canned music' is er ook echte live muziek, zoals bij Esprit in de Haarlemmerstraat waar de Almeerse singer-songwriter Sandy Dane goed bezig is.
In het restaurant van V&D zingt Vivienne Aerts met Ron Baggerman op Ziggy Tab en Sven Rozier op snaredrum weer een mooi optreden bij elkaar. Laatste tijd wel heel veel gezien, maar het blijven hele mooie nummers, die nooit gaan vervelen. Met Firefly en Breakfast with Bebop als persoonlijke favorieten. Morgen nog laatste optreden in de Leidse grachten.
Vervolgens naar de Velvet waar Bruce James en Bella Black een instore optreden komen doen. Maar die laten lang op zich wachten.
Dus dan maar naar De Twee Spieghels voor het optreden van David Sancho op de Fender Rhodes. Staat hier wel vaker, maar deze keer met een trombonist erbij, maakt het optreden heel anders!
Bruce James en Bella Black zijn ondertussen nog steeds niet in de Velvet gearriveerd, tijd om eens naar Delft af te reizen. (Achteraf blijkt dat Bruce James op Schiphol van zijn apparatuur is beroofd en daarom te laat in Leiden is. Het optreden zaterdagavond in de Leidse Q-Bus ging gelukkig wel door, mede dankzij de Fender Rhodes die in bliksemvaart van De Twee Spieghels naar de Q-Bus verhuist.)
Dus hup in de trein naar Delft voor een verjaardagsfeest, maar toevallig is daar ook het Westerpop festival aan de gang. Het is alweer de 23ste editie en voor het laatst bezocht zo'n 20 jaar geleden, 2de editie? Toen was het nog een buurtfestival op een binnenterrein in het Westerkwartier, nu is het een volwaardig popfestival net achter het station.
Er is al veel muziek geweest hier (en veel regen), maar nu is het droog en spelen de KreAtones. Eerder dit jaar nog gezien bij de Werfpop Indoor Finale in het LVC in Leiden, toen wat onzeker, was natuurlijk een competitie, nu overtuigend met hun funky indierock. New Wave Funk zo u wilt. Leuk! Morgen spelen ze in Leiden bij Esprit.
The Computers is een Engels gitaarbandje, veel energie, veel kabaal, maar inhoudelijk eigenlijk niet zo heel erg bijzonder. Maar op een festival doet zo'n band het altijd goed.
Dat geldt ook voor de Duitse band Who Killed Frank, klinkt allemaal prima, maar verrassend is het niet echt. Toch goed dat de Popunie dit hier voor elkaar krijgt!
Reden om te blijven is natuurlijk Jungle by Night, 370 dagen geleden voor het eerst gezien, ook in Delft, toen op het Jazzfestival, en sindsdien drie maal in Leiden en het gaat nooit vervelen! Elke keer worden ze weer beter. Over 2 weken alwéér in Q-Bus in Leiden, hoera!
Dan nog even luisteren naar RetRoBot uit IJsland, met iets te cleane technorock. Tijd dus voor het verjaardagsfeest elders in Delft. Even voor middernacht terug op station Delft, waar de laatste tonen van The Qemists nog doorklinken. En precies om middernacht wordt Westerpop afgesloten met vuurwerk en kerkklokgelui, het blijft natuurlijk een buurtfeest. Maar wat voor een!

LINKS:
Sandy Dane
Vivienne Aerts
De Twee Spieghels
Kreatones
The Computers
Who Killed Frank
RetRoBot
Westerpop

Geen opmerkingen: