vrijdag 24 augustus 2012

Lange en leuke songwritersavond in Scheltema

Wie dit blog volgt weet ondertussen wel dat Vivienne Aerts deze zomer terug is in Nederland. En ook vanavond is ze weer bezig met nu een songwriters avond in Scheltema. Ze opent samen met Ron Baggerman op de Ziggy Tab.
Het is een uitvloeisel van haar workshops eerder deze zomer. Twaalf songwriters deden mee en schreven in drie dagen een nieuw eigen nummer. Waaronder Ed.
Bij de presentatie van de liedjes in Studio de Veste waren er veel samenwerkingsverbanden, vanavond minder, maar Mayme en Johnny spelen nog wel een nummer samen.
Niet alle cursisten konden er bij zijn, maar die plekken werden opgevuld door bijvoorbeeld Danielle, die een mooi Chileens lied speelt plus een eigen (Engelstalig) nummer.
Na de eerste pauze Hans & Debbie, ook geen cursisten, maar wel echte singer-songwriters.
Johnny zagen we al eerder met Mayme, maar nu ook solo op elektrische én akoestische gitaar.
Lucien was misschien het onzekerst van allemaal, maar zijn improvisatie én zijn Market Alley Blues pakten met behulp van Vivienne en Frederieke goed uit.
Marit en Anouk hebben vandaag samen een nieuw nummer gemaakt en spelen dat nu voor de eerste keer, daarna speelt Marit haar workshop nummer plus een andere nieuwe song. Anouk en Vivienne eindigen deze tweede set met Anouk's eigen liedje.
Na de tweede pauze is het de beurt aan Sjoerd en Anne, beter bekend als De 3 Spieghels, maar vandaag -1, die de derde plaats haalden bij de Gouden Pet eerder dit jaar.
Ook Wildrik zet zijn eerste onzekere schreden op het concertpodium, er gaat wel eens wat mis, maar het publiek is enthousiast.
Als laatste van de workshop deelnemers zingt Frederieke haar eerste zelfgeschreven nummer, met Vivienne als zangeres op de achtergrond vraagt dit om meer.
En een songwritersavond is natuurlijk niet compleet zonder de JZ Experience, dus ook zij spelen drie eigen nummers.
Het loopt al tegen middernacht als Vivienne Aerts en Ron Baggerman de avond afsluiten met Streetlamps. Een leuke en lange avond met misschien best wel nieuw aanstormend talent.

LINKS:
Vivienne Aerts
Ron Baggerman
JZ Experience
Scheltema

Geen opmerkingen: