zondag 12 augustus 2012

Weer oergezellige Waterpop

Wie ooit naar Waterpop in Wateringen gaat raakt eraan verslaafd. Meeste muziek goed, sfeer goed, alles eromheen goed. Het bestaat al 35 jaar, maar de laatste vijf jaar was MuziekGezien er pas bij. Alhoewel iets te vroeg, want de hiphopformatie Dope D.O.D. valt tegen zonder muzikanten erbij.
Nee, dan het Belgische trash-metal vijftal Bliksem, waar de energie vanaf spat. Keihard en keisnel, dat wel, ze zijn zelfs vijf minuten te vroeg klaar met hun optreden!
Altijd aardig is het randgebeuren in de vorm van straattheateracts. Onder andere deze saurussen die rondgaan over het festivalterrein in het Hofpark in Wateringen.
Waterpop heeft iets met Achterhoekse bands, vorige jaren nog Shaking Godspeed, The Tenement Kids en The Bloody Honkies. Nu The Backcorner Boogie Band, een spin-off van Jovink en de Voederbietels, met een 12-koppige bezetting. Swingende blues, rock & soul, een echte festivalband. Spelen vooral eigen nummers, maar ook Call me Maybe van Carly Rae Jepsen. Tegen het eind nog een prachtige ballad (High) en het laatste nummer gaat soepeltjes over in Hocus Pocus. Leuke verrassing!
Minder verrassend, maar wel erg goed is het optreden van Moss. Twee jaar geleden al gezien op het Haagse Spuiplein, maar sindsdien alleen maar strakker en beter geworden. Mooi gitaarspel, mooie samenzang, mooie ritmes. Doet enigzins denken aan The Feelies, maar is toch weer heel anders. Prima bevestiging!
En inmiddels is het goed druk geworden in het Wateringse Hofpark, van kinderwagen tot rollator, iedereen is er. Familiefeest!
Nou ja, misschien niet bij Bullerslug, een postpunk/metal bandje rond Aux Raus en Elle Bandita. Energie genoeg, maar muzikaal een beetje armoedig.Teveel lawaai en te weinig variatie.
Maar daar weet Rats on Rafts wel weer wat op want die snappen hoe je een festival moet inpakken. Met tijdens één nummer Ted op zang bijvoorbeeld als gastzanger. Ze spelen ook een soort postpunk, maar dan de new wave versie. Subtieler en aangenamer.
En met gastsaxofonist Ger van Voorden die er nog een bluesy sessie van maakt. Rats on Rafts al vaker gezien in Leiden, maar hier een verdient succes!
Het laatste optreden op podium 1 is dat ven The Medics. Een lekker en swingend no-nonsense popbandje uit Utrecht.
Dan wordt het tijd voor de buitenlandse bands, om te beginnen 24 Pesos uit Engeland. Lekkere blues rock die begint met Red House, maar verder zijn het grotendeels eigen nummers.
Er komen nog twee bands, maar als het optreden van Gavin Friday begint met kerkklokken gelui, christelijke teksten en niet erg geweldige muziek is het mooi geweest. Het was weer vanouds gezellig op Waterpop en in tegenstelling tot andere jaren droog en zonnig. Tot volgend jaar!

LINKS:
Dope DOD
Bliksem
Backcorner Boogie Band
Moss
Rats on Rafts
The Medics
24 Pesos
Waterpop

Geen opmerkingen: