zondag 6 november 2011

Leerzaam eerbetoon aan Ann Burton

Marion Schmitz zagen we voor het eerst een paar jaar geleden bij Jazz'in de Gracht in Den Haag en de afgelopen jaren een paar keer in De Zijlstroom in Leiderdorp. Altijd leuk met een mix van stijlen, bekende en minder bekende standards.
Maar Marion heeft ook een speciaal programma gewijd aan de Nederlandse, te jong overleden, zangeres Ann Burton en vandaag speelt ze uit dat repertoire en verteld daarbij dingen over Ann en haar leven. Een boeiende luistercursus over Ann Burton dus. Van Rob Agerbeek kreeg Marion een dik pak arrangementen uit de tijd dat Rob op piano Ann begeleidde en deze arrangementen worden ook gebruikt tijdens deze middag bij Fascinating Jazz in De Sniep.
De eerste set duurt ruim een uur met Pieter van Santen op piano (en een heel klein beetje percussie), Gunnar Graafmans op drums en vibrafoon en Dolf Delprado op bas. Voorwaar niet de minsten, maar dat moet ook wel, het repertoire is best ingewikkeld. Het is ook niet helemaal pure jazz, Marion noemt het sudderjazz, mooie liedjes op een jazzy manier uitgevoerd, maar heel vaak in ballad vorm.
Tijdens de eerste set veel eigen werk van Ann, bij de tweede set meer bekender werk zoals Days of Wine and Roses en Can't Give You Anything but Love, maar ook de commercial voor Popla uit de jaren zeventig (Koning, Keizer, Admiraal...) komt voorbij, ingezongen door Ann, wisten wij ook niet.
Als toegift nog It's a Pity to Say Goodnight, het nummer waarmee Ann Burton ook altijd haar optredens afsloot. Het is vandaag een leuke, leerzame en gezellige middag in een goedgevulde Sniep met een aandachtig publiek.

LINKS:
Marion Schmitz
Pieter van Santen
Gunnar Graafmans
Ann Burton
Fascinating Jazz
De Sniep

Geen opmerkingen: