vrijdag 25 november 2011

Op bezoek bij Junior Eats Alone

Vanavond is de Q-Bus omgetoverd van concertzaal naar knusse huiskamer met tafeltjes, stoeltjes en vooral veel lampen uit de Kringloopwinkel Leiden. De muziek staat centraal, het publiek zit er omheen, is weer eens wat anders. In het voorprogramma speelt de singer-songwriter Mezlev solo een set mooie liedjes, of zoals hij het zelf noemt: sferen. Verrassend goed eigenlijk wel! Hij treedt ook op met een band, en die wil je dan ook nog wel eens zien.
Maar het draait vanavond allemaal om Junior Eats Alone, die ons allemaal heeft uitgenodigd voor dit intieme huiskamerconcert. Het optreden begint rustig, met veel singer-songwriter materiaal, pas in de tweede helft van het optreden komt het meer soulvolle materiaal aan de beurt. En dat is Junior op zijn best!
Als toegift zingt Ronnie solo het prachtige Too Young (afgelopen zondag ook nog gehoord bij Meneer Jansen) en samen met de band erbij eindigt het optreden helemaal swingend. Het optreden kent twee sferen, eerst het singer-songwriter deel, dan het knallende deel. Misschien zou het spannender zijn om die twee sferen meer te mengen, maar dat is een keuze.
Het doet niets af aan het feit dat dit weer een mooi optreden van Junior Eats Alone is en het hele optreden is gefilmd voor een DVD, benieuwd naar het resultaat.

LINKS:
Mezlev
Junior Eats Alone
Q-Bus

Geen opmerkingen: