vrijdag 4 november 2011

Jong talent en oude rotten

In De Twee Spieghels speelt vanavond de Katie Pollock Jazzband met Katie Pollock (zang), Vasilis Stefanopoulos ( bas), Magnuss Baugis (trompet), Pascal Karier (drums) en Richie Reichgelt (gitaar). Een internationaal gezelschap met het Haagse Conservatorium als binding. Staan hier voor het eerst, alleen de gitarist zagen we al eens eerder, toen met zijn eigen trio.
Ze spelen allerhande standards, variƫrend van Moondance tot The Man I Love, vooral het mooie, subtiele trompetspel maakt indruk. Jong talent dat hier een avondje ervaring opdoet.
Vervolgens nog even naar de Hunky Dory waar Big-Dutch gaat spelen. Vorige maand nog kort gezien in Bad Habits en dat vroeg om meer. Heerlijke bluescoverband, met zowel oude als nieuwere blues en een jazz, funk en soul schuwen de heren ook niet. Geweldige gitarist en heerlijk saxofonist, die dan ook nog eens zoon (Toine Scholten) en vader (Piet Scholten) blijken te zijn. Drummer is Rob van Beekum, alleen de vaste bassist is er vanavond niet bij, maar er is een goede vervanger gevonden.
Een heel scala aan bekende en onbekende nummers komt voorbij, waaronder Spooky, Need Your Love So Bad, Red House en Cocaine, maar ook bijvoorbeeld Midnight Cannon Ball van Duke Robillard en Crossroads van John Mayer.
Komende donderdag staan ze in De Boerderij in Zoetermeer als voorprogramma van Robben Ford. Een stel (niet eens zo heel) oude rotten die goed bezig zijn!

LINKS:
Katie Pollock
De Twee Spieghels
Big-Dutch
Hunky Dory

Geen opmerkingen: