donderdag 24 november 2011

RAP op donderdag is een blijvertje

Het is alweer de vierde aflevering van RAP op donderdag en het bewijst maar weer eens dat architectuur en muziek uitstekend samengaan. Je komt binnen met live muziek, vervolgens een lezing, dit keer door Dirk van Delft over Nut en noodzaak van musea in de binnenstad, dan een pauze met meer muziek, vragen stellen aan Van Delft en napraten en borrellen met nog meer muziek. Prima opzet.
Boeiende lezing door de directeur van het door de staatssecretaris geplaagde Museum Boerhaave waarin duidelijk wordt waarom de Leidse musea in de binnenstad een geweldige bijdrage leveren op alle fronten aan de stad, haar inwoners en bezoekers van buiten de stad. Halbe Zijlstra zie je hier niet, hoewel hij hier veel van had kunnen opsteken. Zeker iets te cultureel voor hem!
De muziek is vandaag in handen vanCedric Glans (bas), Jeen Rabs (gitaar) en Kurt Schwab (sax) en die kennen we natuurlijk goed van vooral De Twee Spieghels, even stukje terug in de Nieuwstraat. Leuk ze hier ook eens te zien en mooi die nieuwe samenwerkingen in de Leidse binnenstad, Leiden bruist!
Over drie weken is er weer een RAP op donderdag met Freek Bos over bouwen met glas, in het kader van 3fm Serious Request met het Glazen Huis in Leiden. Benieuwd wat dat voor muziek oplevert.

LINKS:
Jeen Rabs
Kurt Schwab
Museum Boerhaave
RAP