vrijdag 4 november 2011

Weer van alles en nog wat in Leiden vandaag

Er is teveel te doen in Leiden, ook vandaag weer. Het begint met RAP op Donderdag waar Meta Knol een lezing geeft over haar toekomstvisie voor De Lakenhal. Omlijst door de muziek (haar eigen keuze) van het duo Blistered. Ze spelen Europeana, aangepaste Americana zeg maar. Met Bobby Ruijgrok op gitaren en Gijs Anders van Straalen op percussie openen ze de middag, spelen in de pauze en sluiten hem weer af. Boeiende muziek, waarbij de invloeden van Leo Kottke goed te horen zijn.
Vervolgens naar de Beestenmarkt voor de kick-off van Serious Request waar DJ Abercrombie met drummer en percussionist de boel opwarmt, terwijl het publiek wacht op de aankomst van de kinderlampionoptocht.
Na een aantal acts en speeches wordt de afteller onthult zodat iedereen precies kan zien wanneer het Glazen Huis in Leiden er is.
Het gebeuren op de Beestenmarkt wordt afgesloten met een optreden door Kraak en Smaak met live band gelukkig.
Dan naar De Burcht waar in de Tuinzaal het maandelijkse optreden van Licks & Brains weer plaatsvindt. Met deze keer als gast (weer) Frank Montis op Hammond en zang. En zoals iedere keer swingt het weer helemaal de pan uit, ja er wordt zelfs gedanst in de volle Tuinzaal.
Andere gast is Mete Erker op saxofoons en daar zit zowaar Gijs Anders van Straalen achter de percussie, speelde net nog met Blistered in het RAP. Ook de tweede set swingt weer helemaal de pan uit en eindigt met Sunny,
Dit is toch wel een heel bijzondere big band, anders dan alle andere big bands. Danceable Nu-Jazz XXL noemen ze het zelf, en terecht! Op 1 december komen ze hier weer terug hier.
En ja hoor, als altijd op weg naar klinkt er uit de Bad Habits nog live muziek want het is weer jamsessie, zouden veel meer mensen op af moeten komen, maar veel muziekliefhebbers weten gewoon niet van het bestaan af.
Met onder andere Cedric Glans op bas, Sven Rozier op drums en Ewald Ebing op toetsen en zang. Het is al een tijdje aan de gang, dus maar enkele nummers gehoord. Waaronder uitsmijter Sunny!

LINKS:
Blistered
Lakenhal
RAP
DJ Abercrombie
Kraak en Smaak
Licks & Brains
Frank Montis
Mete Erker
De Burcht
Ewald Ebing
Bad Habits

1 opmerking:

Wesley zei

Heerlijke act van Kraak & Smaak. Heb staan genieten op de Beestenmarkt. Van de Beestenmarkt kunnen we best wat gezelligs maken. De lampjestocht wordt in ieder geval een jaarlijks terugkerend evenement.