dinsdag 22 november 2011

Een avond vol ingetogen schoonheid

De avond in de Q-Bus begint met een optreden van Rick Franssens met zijn programma Toronto Stories. Afgelopen zomer is deze muzikant begonnen als singer-songwriter en ging daarvoor naar Toronto om inspiratie op te doen. Het resultaat is hier vanavond te horen en er zit heel wat moois tussen.
De meeste nummers zijn dus eigen werk en zingt hij met alleen gitaarbegeleiding. Bij een aantal songs gebruikt hij een loopstation en tegen het eind mag het publiek de backing vocals invullen. Een publiek dat overigens doodstil zit te luisteren en dat zegt al genoeg over de kwaliteit van de muziek. De komende tijd gaat hij het hele land door, dus als het een optreden in de buurt is zeker even gaan luisteren.
Dan is het de beurt aan Emmett Tinley, een Amerikaans/Ierse singer-songwriter, die soms solo speelt, maar vanavond een hele band bij zich heeft. Zelf speelt hij gitaar en zingt en verder heeft een tweede gitarist bij zich (zowel akoestisch als elektrisch), een bassist, een drummer en een cellist. Die laatste geeft het optreden wel een speciaal karakter.
Ze spelen voornamelijk werk van de meest recente solo cd (vier weken geleden verschenen) en ook tijdens dit optreden kun je een speld horen vallen. Hele mooie liedjes van een ingetogen schoonheid, hoewel iets meer rock en roll best wel zou kunnen. Dit optreden is onderdeel van een kleine tour ter promotie van de cd en eindigt vanavond in Paradiso.

LINKS:
Rick Franssens
Emmett Tinley
Q-Bus

Geen opmerkingen: