vrijdag 6 juni 2014

Vierde editie Peel Slowly And See mist intimiteit

De eerste twee edities van Peel Slowly And See (PSAS) in het Imperium Theater in Leiden waren onvergetelijk, de derde editie helaas moeten missen, maar vanavond is er de vierde en niet meer in Imperium, maar in de Q-Bus. Het festival wordt geopend door de jonge Leidse band De Jongens, covers die je niet zou verwachten bij 15 jarigen. Mooi dat dit BandTalent hier ook een podium krijgt.

De optredens zijn afwisselend in de oefenruimte Cab03 en in de Q-Bus zelf. Eerste daar is Wooden Saints, die in een kleine bezetting van zes man spelen. Heerlijke indiepop met veel variatie en enthousiasme. Dan wil je de volledige bezetting ook wel eens zien.

Terug naar de Cab voor een solo optreden van Celine Cairo, vorige week nog met haar band op SummerJazz in de Leidse Hout, nu weet ze de overvolle Cab helemaal stil te krijgen! Prachtig concert weer, maar dat is geen verrassing, veel te kort natuurlijk, en jammer alleen dat een volle Cab wel héél erg warm is.

Het voordeel van de Q-Bus boven Imperium is natuurlijk dat hier wat steviger bands kunnen spelen. De post-punk new-wave band The Afterpartees hadden daar echt niet gekund. Hier hebben ze alle ruimte om een feestje te bouwen. Maar echt overtuigen doen ze dan toch ook weer niet, ondanks alle energie die ze er in stoppen.

Dus naar de Cab, nu met ventilatoren, want daar speelt Clean Pete voor het eerst sinds een jaar zonder Anne Soldaat. Maar de zussen weten ook in deze opstelling te overtuigen met hun prachtige luisterliedjes!

En hup weer naar de grote zaal weer waar The Incredible Stacks de boel op zijn kop proberen te zetten. Maar dat wil niet echt lukken, hoewel deze Leidse formatie echt wel swingt! Pas tegen het eind van hun optreden reageert het publiek pas een beetje.
Afsluiter in de Cab is Harry Merry en die weet de zaal sneller leeg te spelen dan verwacht. Je hebt cult en slechte cult, maar dit slaat echt alles.

Laatste band is de last-minute ingevoegde Glossy Jesus, niet op een podium, maar achterin de hoek van de Q-Bus. Mooie afsluiting van een afwisselend PSAS met hele goede momenten, maar ook wat tegenvallers. En het mist vaak de intimiteit die het in Imperium wel had, hoewel de Wooden Saints, Celine Cairo en Clean Pete dit dan wel weer goedmaken.

LINKS:
Wooden Saints
Celine Cairo
Afterpartees
Clean Pete
Incredible Stacks
Harry Merry
Glossy Jesus
Peel Slowly And See
Q-Bus

Geen opmerkingen: