donderdag 26 juni 2014

Leiden Culinair rockt voor dovemansoren

Op het vierdaagse Leiden Culinair op de Garenmarkt is altijd wel muziek, de laatste jaren veel jazz en funk, maar dit jaar heeft de organisatie aan Gebr. de Nobel (voorheen LVC) gevraagd de avondprogrammering op zich te nemen. En dat begint meteen de eerste avond al goed met Kris Berry & Perquisite! (vrijdag trouwens KOFFIE en zaterdag Ape Not Mice, ook niet mis). Dat zijn overigens wel twee Ladies of the Lowlands in twee dagen in Leiden, gisteren Yori Swart, vandaag dus Kris Berry.
En hoewel al vaker gezien, ook nu weer knallen ze er helemaal in en het lijkt wel of de invloed van Marnix Dorrestein (gitaar), Jasper Slijderink (toetsen) en Jelle Huiberts (drums) groter geworden is. Helemaal niet verkeerd, gaat soms richting de indie-rock van IX, maar dan gecombineert met de stevige bas van Perquisite en de geweldige stem van Kris Berry.
Aan het publiek van Leiden Culinair is de muziek echter, ook dit jaar weer, niet echt besteed, parels voor de zwijnen dus. Maar dat maakt het optreden er niet minder om, een uur lang spelen ze de sterren van de hemel, ook al is het maar voor zo'n 25 luisteraars. Wat de overige bezoekers bezig hield valt te lezen bij Leidse Glibber.
Dan voor de after-party naar Scheltema voor een optreden van Licks & Brains. Dat is altijd een feest natuurlijk, vooral omdat ze altijd wel verrassende gasten meenemen. Vandaag zijn dat zangeres Berenice van Leer (Kraak&Smaak) en dj Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds). Een bijzondere combinatie met een spannend resultaat. Een mooie afsluiter!

LINKS:
Kris Berry & Perquisite
Leiden Culinair
Licks & Brains
Berenice van Leer
Phil Horneman
Scheltema

Geen opmerkingen: