donderdag 19 juni 2014

Boeiende donderdagse verrassingen

Voor de laatste keer dit seizoen de Sijthoff Sessions, meestal zijn er op zo'n avond twee groepen of singer-songwriters, die allebei een kleine set spelen. Vandaag staat er echter een trio dat van geen ophouden weet, na ruim een uur kondigen ze de pauze aan!
Maar ze hebben er dan ook duidelijk zin in en hoewel de start nog wat stroef verloopt, het is tenslotte allemaal improviseren, komen dichter Gideon Roggeveen, gitarist Jernej Bervar en zangeres Vivienne Aerts er steeds beter in. En Vivienne is inmiddels behoorlijk handig met de tablet/loopstation geworden, ze haalt er allerlei geluiden uit, voor je het weet klinkt er een band. Gideon leest voor uit zijn onlangs verschenen boek Hallo Mensen of Vivienne zingt (meerstemmig) een lied en altijd is daarbij de gitaar aanwezig, maar nooit opdringerig. Een boeiend experiment.
Geen tijd voor de tweede set, want bij Estaminet Schommelen speelt Miel Toer, een uitstekende zanger/gitarist blijkt. Met effectpedalen speelt hij de baspartijen soms mee, met behulp van een aansteker speelt hij opeens slide-gitaar, zó makkelijk lijkt het allemaal! Legt heel zijn ziel en zaligheid in de muziek, voornamelijk covers, maar hij heeft ook eigen nummers en het is een genot om naar al die passie te kijken én te luisteren. Een prima verrassing!

LINKS:
Vivienne Aerts
Jernej Bervar
Gideon Roggeveen
Sijthoff
Miel Toer

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een slechte foto's zeg