vrijdag 27 juni 2014

Genieten van singer-songwriters

Gregory Page uit San Diego bedacht tien jaar geleden dat hij fulltime muzikant wilde worden. Hij ontsloeg zijn vrouw, verliet zijn baan en ging ervoor. Zijn eerste optreden buiten zijn hometown was jaren geleden in de Q-Bus in Leiden, vanavond staat hij er alweer voor de zesde keer. Prachtig concert, met bij elk nummer wel een leuke anekdote. Voor een deel dezelfden als vorig jaar december en dat haalt toch een beetje de machtige magie van het vorige concert weg.
Gelukkig nog tijd over voor de finale van THISSfest in de Vrijplaats met om te beginnen Shun Yo Shell. Voorlaatste muzikant (van de acht) van de avond, maar morgen gaat het verder. The Holland International Singer-Songwriter festival is vorig jaar ontstaan in Den Haag en speelt zich nu af op zeven dagen in zes steden met ruim 300 artiesten op 30 podia, waaronder dus de Vrijplaats in Leiden.
Afsluiter is Pieter van Vliet/Port of Call met veel mooie en aangrijpende nieuwe nummers. Al een tijd niet meer solo gezien, maar het is wel weer een genoegen! En na zijn geplande set van een half uur speelt hij nogeens net zolang door, heerlijke toegift.
Morgen (zaterdag) gaat THISSfest in de Vrijplaats gewoon verder met weer acht singer-songwriters vanaf 20.00 uur!

LINKS:
Gregory Page
Q-Bus
Shun Yo Shell
Pieter van Vliet (Port of Call)
THISSfest
Vrijplaats

Geen opmerkingen: