zondag 8 juni 2014

Het is heet bij de Leidse Hofjesconcerten

Voor de zesde maal zijn er dit jaar weer de Leidse Hofjesconcerten op beide Pinksterdagen overal in de stad. Het is prachtig weer en de eerste stop is de Brouckhovenhof uit 1640 waar The Bucket Boyz spelen. Zich letterlijk in het zweet, want een goed beschutte hof plus een stralende zon doen de temperatuur flink oplopen. Zeker met de opzwepende bluegrass-folk-pop van de Boyz.
Niet alle concerten zijn gelukkig in hofjes, voor de Morspoort (1669) is ook een podium waar Vivienne Aerts en Vincent Houdijk een duo optreden doen. Opmerkelijke combinatie van zang en vibrafoon en soms nog een loopstation, maar het past prima bij elkaar. Ze spelen een goede mix van jazzstandards en eigen nummers van Vivienne.
Het Groot Sionshof uit 1480 is het toneel voor het Black Tie Trio van trompetist Floris Windey met Marijn van de Ven op bas en een inval gitarist. Ook hier klinken jazzstandards, maar inmiddels is de temperatuur zo hoog opgelopen dat het al snel tijd is om verder te gaan.
In de tuinzaal van de Burcht is het iets koeler en dat is wel zo fijn voor de klavecimbel- en fluitklanken van het duo Alexandra Nepomnyashchaya en Lucie Horsch. Ze spelen onder andere werk van verschillende Bach's, mooi hoor.
Maar het wordt tijd voor een verfrissend drankje en dan is De Twee Spieghels niet ver weg. Met muziek erbij van drummer Atilla Gyarfas en gitarist Marton Fenyvesi, die heel veel elektronica heeft meegenomen. Levert een interessant stuk space-jazz op, een mooie afsluiting van de eerste dag van de Hofjesconcerten! Morgen verder.

LINKS:
Bucket Boyz
Vivienne Aerts
Vincent Houdijk
Black Tie Trio
Alexandra Nepomnyashchaya
Hofjesconcerten
Atilla Gyarfas
Marton Fenyvesi
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: