zaterdag 28 juni 2014

Lakenfeesten op volle toeren en meer

Dag drie van de Lakenfeesten heeft onder andere een vol programma op het Stadhuisplein. Op Hemelvaartsdag werden er drie bands gekozen voor de finale van Hutspop, vandaag is het dus zover. Take Five mag openen en ondanks goed spel en enthousiasme speelt de zang hun nog steeds parten.
Band of Beards zet een mooie show neer, zowel visueel als muzikaal. Alle bands spelen twee korte sets met in de pauze een optreden van Nielson, waarover later meer.
Derde Hutspopband is March 27, doet het ook goed, maar niet zo overtuigend (zenuwen?) als Band of Beards die dan ook terecht uiteindelijk Hutspop 2014 winnen!
In de pauze dus een kort optreden van Nielson, vorig jaar al twee keer gezien met band, vandaag in het zuinige Leiden speelt hij solo, alleen voor de (vele) hardcore fans is dit overtuigend.
Even bijtanken in De Twee Spieghels waar het Andreas Metzler Trio speelt. Met Thomas Hilbrandie op gitaar en Steve Altenberg op drums spelen ze mooie jazzstandards. Muziek om bij weg te dromen.
Bij achterbuurman Velvet speelt tussendoor ook nog even The Kik een instore. Met veel nummers van hun nieuwe plaat '2' maar ook wat oude hits als Simone. Altijd leuke optredens van deze band, wáár ze ook spelen.
Met al die muziek is de middag om voordat je het weet en dan moet het overvolle avondprogramma nog komen. Veel Lakenfeestactiviteiten, het THISSfest en ook Leiden Ordinair, maar het wordt Leiden Culinair met lekker doch duur eten. En geweldige muziek van Ape not Mice. In 2011 nog gezien op het Rapenburgconcert, nu in kleinere (goedkopere, zuinig Leiden) bezetting.
Prima indie-folk band die hier vanavond beter tot zijn recht komt dan Kris Berry & Perquisite afgelopen donderdag. Maar dat komt gewoon omdat het nu niet zo heel erg druk is, té weinig publiek om de muziek te overstemmen, dankij té veel live muziek elders in de stad én ook nog voetbal.
Sfeer en gezelschap hier zijn geweldig, maar commercieel lijkt me dit geen echte topavond voor Leiden Culinair. De live muziek van Ape not Mice is echt geweldig en de dj achteraf draait prima sfeervol, gewoon genieten op deze zaterdagavond!

LINKS:
Hutspop
Leidse Lakenfeesten
Andreas Metzler
Thomas Hilbrandie
Steve Altenberg
De Twee Spieghels
Nielson
The Kik
Velvet
Ape not Mice
Leiden Culinair

Geen opmerkingen: