dinsdag 24 juni 2014

Hallo Mensen

Wat gebeurt er toch weer veel in Leiden! Er zijn een paar bomen omgezaagd in de Breestraat en Roos-Marijn Kinkel heeft van een achtergebleven stronk voor Anne & Max een schaakboom van gemaakt. Bord en stoelen staan gereed, schaakstukken binnen te leen. Mooi toch?
Bij de overburen van de Coffee Company is er een buitentafel van gebrouwen, jammer alleen van de vuilnisbakken. Ook de schaakboom heeft hier last van, was tot voor kort huisvuilverzamelpunt. Schiet nu eens op met die ondergrondse containers!
En dan de muurgedichten, editie 108 wordt vandaag onthuld op de zijgevel van het Stadhuis aan de Vismarktzijde. Het complete college van B&W is aanwezig, dus het is inmiddels wel een ding!
Leuk allemaal, maar nog geen noot gehoord of gezien, tijd voor muziek. Maar het laat wel zien hoe veelzijdig Leiden in cultureel opzicht is.
En dat kan, want na de middag volgt de avond met de vierde Stand van de Stad door het RAP in Scheltema. Afwisselende architectuur talkshow met altijd goede muziek van Zosja en een boeiende afsluiting door Gideon 'Hallo Mensen' Roggeveen.
Maar de dag is pas echt af met het optreden van Arthur Ebeling solo in Studio de Veste. Pop, funk, jazz en alles in een bluesy jasje en in tegenstelling tot vorige keren dus zonder zijn vaste bassist, het maakt hem schijnbaar niets uit. Want alleen al het enthousiasme van de muzikant maakt het optreden tot een feest!

LINKS:
Zosja
RAP
Scheltema
Arthur Ebeling
Studio De Veste

Geen opmerkingen: