donderdag 12 juni 2014

July Talk overtreft stoutste verwachtingen

De avond opent met de Leidse band Glossy Jesus die een half uur voorprogramma mogen zijn. Afgelopen vrijdag speelden ze hier ook al op Peel Slowly And See, maar hier op dit podium klinkt het toch echt wel even beter!
En je blijft je verbazen over de programmering van de Q-Bus, want waar halen ze het vandaan? Vanavond de Canadese band July Talk met zanger/gitarist Peter Dreimanis, zangeres Leah Fay, gitarist Ian Docherty, bassist Josh Warburton en drummer Danny Miles. Regelrechte sensatie! Een solide basis op drums, bas en gitaar en een gloedvolle performance door zanger en zangeres.
Volgens sommigen is deze band een beetje commercieel misschien, maar de energie, de overgave én de intimiteit (ooit wel eens een hele zaal Happy Birthday horen zingen voor vaste geluidstechnica Karen?) overtuigen. De muziek valt eigenlijk nergens mee te vergelijken, behalve misschien met het Rowland S. Howard (Birthday Party) en Lydia Lunch duet Some Velvet Morning (1982), maar dan in een punkrock versie.
Het hele optreden duurt slechts 45 minuten, en dan komt er nog een toegift, maar ze hebben er duidelijk plezier in, Leah spreekt ook al een paar zinnen Nederlands. Die gaan we komend jaar terugzien op veel grote festivals hier, want dit overtreft de stoutse verwachtingen!

LINKS:
Glossy Jesus
July Talk
Q-Bus

1 opmerking:

Hans Werksman zei

Video van het hele optreden hier:

https://www.youtube.com/watch?v=gJTNa8fCTCc

Heerlijk bandje!