zaterdag 7 juni 2014

Naar Zee, Naar Zee eindigt goed

Maar het begint al vroeg in de studio van Sleutelstad waar de Engelse groep The Longest Johns te gast zijn bij Cultuur071. Speelden gisteren nog in de tuinzaal van De Burcht, vanmiddag in de de binnenstad van Leiden rond Burcht en Hooglandsekerk en nu dus in de studio waar ze een paar mooie a capella nummers zingen.

De zaterdag van Naar Zee, Naar Zee is vooral een buitenevenement en met het weer van vandaag is dat geen straf. Organisator Rumor di Mare opent deze dag met behulp van burgemeester Lenferink op het Burchtplein.

Er zijn vanmiddag vier podia, het andere buitenpodium is het Hooglandsekerkplein waar Les Mâles de Mer uit Wallonie hun shanty met hardrock combi laten horen.

Ook The Longest Johns zijn natuurlijk van de partij en maken indruk op het Burchtplein!

Vanwege het mooie weer is het goed druk in de stad en dat merkt ook Kaap Hoorn.

De bibliotheek in de Nieuwstraat doet eveneens mee met hier een deel van Onstuimig Schuim.

En natuurlijk zijn Act of Mutiny, óók een van de organisatoren ook van de partij.

Maar dan gaat het pas echt los als in De Twee Spieghels bijvoorbeeld Les Mâles de Mer en The Long Johns samen gaan spelen.

Vanwege het mooie weer gaat de muziek bij De Twee Spieghels verder op straat met Paddy's Passion.

En even later haakt ook Act of Mutiny weer in. Putten allemaal uit hetzelfde repertoire natuurlijk, dus kunnen ook heel makkelijk samenspelen.

Het festival wordt afgesloten in de tuinzaal van De Burcht met allerlei impro combinaties. Onstuimig Schuim en The Longest Johns beginnen goed!

Rumor di Mare speelt lekker verder met alles en iedereen, het feest is compleet! Want deze derde editie is zonder meer een succes te noemen, de kwaliteit van alle koren is uitstekend, evenals de sfeer en het mooie weer helpt natuurlijk ook een handje. Alleen jammer dat de witte wijn vroegtijdig op is.

Dan ga je dus naar boven naar het Burchtcafé en daar blijkt naast wijn ook een verrassingsoptreden van Dizzy Fingers te zijn. Mooie afsluiting van deze geslaagde zaterdag. Op de site van Leidse Glibber zijn nog meer foto's te vinden van dit zeer aanbevelenswaardige festival.

LINKS:
The Longest Johns
Sleutelstad
Rumor di Mare
Les Males de Mer
Kaap Hoorn
Onstuimig Schuim
Act of Mutiny
Paddy's Passion
Naar Zee, Naar Zee
Dizzy Fingers

Geen opmerkingen: