zondag 4 augustus 2013

Weer intens genieten van Qeaux Qeaux Joans, nu in Alkmaar

Van half juni tot half augustus is er iedere zaterdag en zondag live muziek, theater, dans, kindervoorstellingen, kortom van alles, te zien bij Zomer op het Plein in Alkmaar. Stond al eerder op het verlanglijstje, maar dan was er dus ook weer van alles te doen in Leiden, nu is het een beetje stilgevallen hier, dus op naar Alkmaar!
Voor een dubbelconcert met eerst Mister & Mississippi, al eerder gezien dit jaar in Den Haag en Haarlem en het gaat niet vervelen. Mooie gevariëerde indie-folk met een afwisselend instrumentarium. Geen doorsnee popbandje, toch heel toegankelijk muziek en de paar honderd toeschouwers op het goed gevulde plein genieten met volle teugen. Ook spelen ze aantal nieuwe nummers, klinkt goed!
Het Canadaplein, of cultuurplein, in Alkmaar is deze maanden dus het decor voor veel culturele voorstellingen en dit is één van de hoogtepunten: Qeaux Qeaux Joans! Stonden op Bevrijdingspop in Haarlem ook al na elkaar met Mister & Mississippi op één podium, nu dus weer. Een van de beste live bands van dit moment, want Qeaux Qeaux Joans is meer dan alleen een zangeres.
Het is nog iets drukker geworden en en er wordt intens geluisterd en genoten van dit optreden. Qeaux Qeaux Joans is misschien nog niet zo doorgebroken bij het grote publiek, maar ook dit publiek is wel weer helemaal onder de indruk. En er zijn natuurlijk de echte fans, die komen er zelfs helemaal voor uit Limburg!
Het mooie van een optreden van Qeaux Qeaux Joans is wel dat het publiek, of ze haar nu kennen of niet, altijd aan haar voeten liggen. Was bij de eerdere concerten in Haarlem en Leiden in mei niet anders. En geen optreden is hetzelfde, maar het is altijd indrukwekkend! En ondanks het prachtige weer en felle zon krijg je van Golden Cage toch echt kippenvel.
Ja, en als je dan nog als afsluiting een extra lange versie van L.O.V.E krijgt, met Yori Swart als gastzangeres en het hele plein als koor, ja dan ben je heel blij dat je hier bij bent! Gedenkwaardige middag hier in Alkmaar.

Qeaux Qeaux Joans is voorlopig nog een maar paar keer live te zien in onder andere Groningen (Oosterpoort/Plato Planet), Arnhem (Luxor Live) en Alkmaar (Victorie), daarna nemen ze even pauze. Maar niet tijdens de after sessie, Qeaux Qeaux staat langer de fans te woord dan het hele optreden duurde!
En, terugkijkend op dit weekeinde, is de conclusie duidelijk: Qeaux Qeaux Joans zal absoluut niet misstaan op Schollenpop 2014.

LINKS:
Mister and Mississippi
Qeaux Qeaux Joans
Yori Swart
Zomer op het Plein

Geen opmerkingen: