donderdag 8 augustus 2013

Singer-songwriters tonight!

De tropische temperaturen zijn geweest, dus nu het wat minder tuin- en terrasweer is wordt het weer tijd voor het Waagstrand. Want zoals altijd op donderdag deze zomer is er een singer-songwriter avond.
Xander van Dijk mag de spits afbijten en dat doet hij voor het eerst solo. Normaal speelt hij met een band en het kost een paar nummers voordat hij zijn draai heeft gevonden, maar dan bewijst hij toch een prima liedjesschrijver en muzikant te zijn! Was onlangs nog te gast bij Cultuur071 op Sleutelstad FM waar hij toen twee liedjes zong, nu een hele set van 45 minuten. Geen probleem voor Xander, die druk bezig is met zijn eerste cd en daar ook veel van speelt.
Als tweede is daar Anita Pelgrim die muzikaal wordt ondersteund door opgenomen muziek. Dat is jammer, maar wat een stem! Dat dan weer wel.
Door naar Schommelen dus, waar Swing Lo' net aan hun tweede set begint. Helemaal onversterkt maken ze er weer een leuke boel van. Aan goede singer-songwriters geen gebrek in Leiden.
Terug op het Waagstrand speelt inmiddels Suzanne Burdorf en zingt prachtige liedjes, zichzelf begeleidend op toetsen en gitaar. Een heel ander type zangeres dan Anita, maar óók heel mooi! Daarna doet Xander nog een klein tweede setje.
Maar in Schommelen is Swing Lo´ inmiddels versterkt met Geep en Anne die een set met blues, bleugrass en country neerzetten. Beetje rommelig af en toe, maar wel heel gezellig! Afwisselende avond weer in het Leidse.

LINKS:
Xander van Dijk
Suzanne Burdorf
Waagstrand
Swing Lo'

Geen opmerkingen: