donderdag 22 augustus 2013

Slotavond Waagstrand singer-songwriters succesvol

Voor de vijfde keer vanavond naar het Waagstrand voor de wekelijkse singer-songwriteravond. En het was nog nooit zó druk gelijk aan het begin. Maar Mindy Wiekhart speelt dan ook erg mooie, ontroerende en breekbare liedjes.
Het Spaanse duo Andreu Matinez heeft op het allerlaatste moment moeten afzeggen, daarvoor in de plaats speelt Mark Jansen een set. Eerst nog een paar nummers met Mindy, dan verder solo.
Mark is eigenlijk helemaal geen songwriter (wacht maar, dat komt nog wel), dus hij speelt een prima set met bluesy covers variërend van Bill Withers tot Jimi Hendrix, en ook Sunny ontbreekt niet. Zal binnenkort wel weer vaker te zien zijn in onder andere Bad Habits en dan met band.
Derde optreden is van Niels van Heel uit Tilburg. Heeft meegedaan aan De Beste Singer Songwriter van Nederland en ook al win je niet, het geeft een carriereboost. Veel eigen nummers en een mooi gastoptreden van Janique van Schayk. Dan toch nog twee covers: Heartbreak Hotel en iets van The Black Keys en tenslotte nog zijn nummer Fairytale. Pop met een vleugje jazz, helemaal niet verkeerd.
Vorige week kon ze er wegens stemproblemen niet bij zijn, maar vanavond gelukkig wel. Jara Holdert is ook al weer zo'n mooi aanstormend talent. Hier solo met gitaar en ukelele goed op dreef, maar ze blijkt ook een (jazz)band te hebben. Echt iets voor De Twee Spieghels!
Helaas was dit de negende en laatste singer-songwriteravond, na dit weekend gaat het Waagstrand dicht. Het was een feest om de afgelopen weken door de 20 kuub zand te struinen op een ongewone lokatie! Met dank aan Stadspodia.

LINKS:
Niels van Heel
Jara Holdert
Stadspodia

Geen opmerkingen: