zaterdag 24 augustus 2013

Verrassend Winkelweekend weer goed van start

Na de zomerstop is het Verrassend Winkelweekend weer terug in Leiden. Thema dit weekend is Uitmarkt en het begint al om half twaalf bij Velvet met een optreden van Gisen (juryprijs Gouden Pet 2013). Vorige week nog met zijn band Barefoot gezien op het Waagstrand, nu grotendeels solo en op het eind met een verrassend gastoptreden met Lisette. Mooi begin van de dag!
Het leuke van deze weekeinden is dat je op plaatsen komt waar je normaal achteloos aan voorbij fietst. Rinda Refuge aan de Hogewoerd is zo'n plek, maar voor Rémon Beeftink stop je daar graag. Vanwege het mooie weer is het optreden buiten en wat fijn dat de overbuurman standaard bankjes buiten heeft gezet. Prima singer-songwriter set weer!
Dan door naar de Pieterskerkchoorsteeg voor een onverwacht boeiend optreden van Anna van Rij bij Centreville/Cirkelpoort. Mooie nummers en een geweldige stem, kom snel eens terug, liefst met complete band!
Het optreden van Johnny Bruce Muller die samen met Rob van Berlo speelt bij Esprit roept een soort a-ha erlebnis op. Klopt, Johnny deed vorig jaar mee aan de workshop singer-songwriter bij Vivienne Aerts. Goed resultaat, mooie liedjes!
En natuurlijk zijn er iedere week weer de nodige straatmuzikanten aanwezig. Op gitaar, op accordeon, en ook de draaiorgels zijn er bij. En er is natuurlijk nog veel meer te doen met diverse schrijvers en dichters en een kinderfestijn op de Beestenmarkt. Maar ja, er is zoveel muziek dat dat er niet meer van komt.
Maar nog even over onbekende winkels gesproken, Scrapwood is er ook zo één, interieurwinkel met meubels en accessoires van gerecyclede hout. En het optreden daar van Jan Stroomer/The Stream is als altijd goed. Mooie kleine versie van Losing Control! En leuke winkel ook aan de Lange Mare, om nog eens terug tekomen, ook zonder muziek.
Op het verdekt opgestelde bootterras van Voorafentoe spelen Puck The Pyjammahs een leuke set, helemaal akoestisch maar de zang zou echt wel wat versterking kunnen gebruiken. Het is tenslotte altijd rumoerig op de zaterdagse markt aan de Nieuwe Rijn.
Bij opticien Saton geen muziek, maar een dichter. Simon Mulder draagt op verzoek voor uit eigen werk. Mooi sonnet over Portugal. Aanstaande vrijdag te zien bij Cultuur? Barbaar! in de Vrijplaats en Q-Bus.
Diona Fox speelde al eerder bij Douglas, maar ook bijvoorbeeld bij het RMO. Toen met toetsenist, nu met gitarist. Verrassend interrressant optreden, echt iets voor Quite Quiet. Een prima combinatie van covers en mooie eigen liedjes, prima pop-jazz crossover!
Morgen is de tiende editie van het hiphop festival Zomerjam, dus staan er bij G-Star een stel hiphoppers/rappers/human beatboxen het feestje te promoten. Prima lokatie hier op de Haarlemmerstraat!
Dan nog even terug naar de Douglas voor een uitgesteld setje van Diona Fox & Her Rag Dolls en dan zit het Verrassend Winkelweekend er weer op voor vandaag. Morgen verder met veel muziek, vooral op het Stadhuisplein.
Maar het is nog geen tijd om naar huis te gaan, want in De Twee Spieghels is een optreden van Luukse Loops ft. SaraLee. Dat zijn dus gitarist Lucas Meijers, zangeres SaraLee Vos en een enorme hoeveelheid elektronica. Er wordt gesampeld, geloopt en gedubt dat het een lust heeft door allebei de muzikanten. Het ziet er op het oog allemaal klein uit, maar het klinkt groots en meeslepend!
En elke noot die gespeeld wordt is dus ter plekke geproduceerd, dankzij al deze apparatuur hier.Lucas verzorgt de drum, bas en gitaarpartijen en gooit daar dan nog een solo overheen, SaraLee kan op deze manier dus meerstemmig zingen en haar eigen achtergrondkoor vormen. Indrukwekkend slot van deze prima muziekdag in Leiden!

LINKS:
Gisen
Rémon Beeftink
Anna van Rij
Johnny Bruce Muller
The Stream
Puck & the Pyjammahs
Simon Mulder
Diona Fox
Zomerjam
Verrassend WinkelWeekend
Luukse Loops & SaraLee Vos
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: